Ny tendens: Vi indretter os som i syden

Når du tænker på nordisk design, indretning, interiør og stil, så tænker du garanteret på kølige farver, minimalisme og stramme linjer i boligen. Men nye tendenser tyder på, at danskerne i stigende henter boliginspiration fra de mere sydlige himmelstrøg. Se de nyeste indretningstrends.

De seneste år er den sydlandske boligstil trukket længere nordpå og helt ind i de danske hjem. Om det skyldes danskernes øgede rejselyst, eller at vi er blevet trætte af det stilrene, enkle og de ensformige nuancer, vides ikke. Men tendensen fortsætter hastigt i 2021, hvor de varmere farver og finurlige mønstre og materialer flytter ind i de danske boliger.

Det er i hvert fald den bevægelse, de har spottet hos Mosaikhjørnet, en virksomhed med mere end 58 års erfaring inden for fliser, klinker og boligstyling. De har oplevet en stigende interesse i at skrue op for de internationale fornemmelser i boligindretningen, hvilket viser sig i alt fra køkken og bad til gulve og nipsting.

– Generelt kan man sige, at vi i dag tør mere i indretningen, og de trends, vi ser, er langt mere mangfoldige, end de har været tidligere, siger Thomas Schøsler Lindholm, der er retail design manager hos Mosaikhjørnet.

Globaliteten flytter ind – de nyeste trends

I de seneste sæsoner har det elegante materiale marmor fundet vej til de danske hjem. En trend, som er samlet op fra lande som Grækenland og Tyrkiet. Marmor ses blandt andet i form af bordplader, som en del af møbler og fliser på badeværelset. Og det er især salget af forskelligartede fliser, der afslører de spirende trends.

– Engang skulle hjemmet helst være så hvidt og enkelt som muligt, men nu tør vi i højere grad at tilføre indretningen farverige kontraster og personlige præg, og det gælder ikke mindst i valget af fliser og klinker, som i stigende grad får en større rolle i hjemmet, blandt andet ved at skrue op for farver og mønstre, siger Thomas Schøsler Lindholm.

Et af de mest populære valg er de farverige og mønstrede marokkanske fliser, som står i skarp kontrast til de tidligere skandinaviske tendenser.

Foto: Mosaikhjornet.dk

Thomas Schøsler Lindholm uddyber, at det er en bred farvepalette, som danskerne lader præge boligen. Det er alt lige fra de blå- og grønlige nuancer til de mere varme jordfarver som brun og rød. Det tyder altså på, at de varme himmelstrøg er kommet nærmere Skandinavien – omend varmen ikke helt følger med.

Læs også: Indretningstrends 2023 – Disse farver vil trende i det nye år

Læs også: Radiatorskjuler – Byg selv en dekorativ skjuler til traditionel radiator

Mest læste artikler