Planter til badeværelset: Til det mørke, det fugtige, det lille og det mere rummelige

Planter i hjemmet er godt for såvel humøret som indeklimaet, og det er ikke kun i stuen eller soveværelset, de kan gøre gavn. Også på badeværelset kan lidt grønt gøre hele forskellen. Her får du en liste over planter, der egner sig til det fugtigere og mørkere liv på badeværelset.

En lille orkidé i vindueskarmen eller måske en palme på gulvet ved siden af vasketøjskurven. Mulighederne ved lidt grønt på det lille hus er mange, selvom flere springer badeværelset over, når de indretter med grønne planter i hjemmet.

Det er der imidlertid ingen grund til, for mange planter, trives i fugtige, varme og skyggefulde omgivelser. Hvis du eksempelvis har et badeværelse uden vinduer er det altså ikke ensbetydende med at du ikke kan få gavn af grønne planter på badeværelset.

Du skal bare ikke vælge en almindelig stueplante, som skal have godt med sollys for at overleve.

Med disse fem planter, kan du omdanne dit badeværelse til en grøn oase eller bare tilføre et par enkelte planter, der giver noget liv og stemning – og et bedre indeklima.

Den der tilfører ynde

Orkidéen kan med sine mange forskellige farver nemt passes ind i badeværelsets farvepalet. Den øje og elegante blomst trives fortrinligt i badeværelsets tropiske klima.

Den blomstrer naturligt i Malaysia, Thailand og på Filippinerne, hvor den høje luftfugtighed gør den fine blomst glad. Orkidéen lever normalt af vand fra regn, dug og tåge, hvorfor det fugtige miljø i et vådrum tilfredsstiller blomsten.

Du ved måske også, at blomsten ikke skal vandes ret meget, så lidt vandsprøjt og dug fra det daglige bad hjælper den godt på vej.

Den voluminøse, der spreder feriestemning

Er du en af dem som har et mere rummeligt badeværelse, hvor det nogle gange kan være svært at skabe en dejlig stemning og atmosfære.

Hvis du har et hjørne som skal udfyldes, så er guldpalmens volumen oplagt. Med sine prægtige lange blade skyder den i vejret og kan blive flere meter høj.

Guldpalmen er god på badeværelset, fordi den ikke bør stå i direkte sollys. Derudover er palmen med dens luftrensende evner et godt match til et fugtigt og indelukket badeværelse.

Den multifunktionelle tropeplante

Aloe Vera planten er god til at producere ilt og renser tilmed ilten i luften. Den er god at have på badeværelset, fordi den fungerer godt i høj luftfugtighed og behøver ikke meget lys.

Aloe Vera planten kaldes også for “wonder plant” på grund af dens helende evner. Den bruges i flere hudplejeprodukter og især i salver mod solskoldning og forbrænding. Du kan også bruge den tykke gel inde i planten til din egen ansigtsmaske eller som pleje på sår eller tør hud. Skær blot et stykke af plantens nederste blade og pres gelen ud. Prøv kun en smule på et lille område af huden til at starte med, da nogle er allergiske over for Aloe Vera gel.

Den der kan hænge

En Hængefigen er en ideel plante til en lille hylde eller hængende i en potte med snore fra loftet. Plantens tynde grene med fine blade på hænger ud over potten og skaber et frodigt udtryk.

En hængefigen stammer oprindeligt fra junglen og er altså vant til et fugtigt miljø. Den må aldrig tørre ud, hvorfor den egner sig perfekt til badeværelset, hvor den kan trække fugt fra brusebade.

En Hængefigen har så meget glæde af vand, at du om sommeren kan tage den med i bad og give den en douche.

Den lille, men stærke

Hvis du har et lille badeværelse og kæmper lidt med pladsmangel, så er der selvfølgelig også en plante til dig. Det lille og fine husløg er perfekt til en hylde eller til at stå på vasken.

Husløget er egnet til at trives i barske omgivelser og kan derfor klare det meste. Det trives i hvert fald fint på badeværelset og kan stå og pynte længe uden særlig opmærksomhed på pasning.

Husløget findes i en lang række forskellige farver og former, så du kan nemt finde det, der passer bedst til dit eget badeværelse.

Mest læste artikler