Sådan arrangerer du bedst puderne i sofaen

Det er vigtigt at finde puder, der løfter din sofa. De rigtige puder kan nemlig give din sofa et helt nyt udtryk. Selv en kedelig sofa kan hurtigt blive forvandlet af pudernes udseende, form og mønster. Læs mere her. 

Der findes utallige puder i forskellige materialer og former, som kan give din sofa et løft, hvis du har tænkt over stilen. Men det er godt at kende til forskellen på to bestemte slags puder, nemlig pyntepuden og sofapuder.

To forskellige slags puder

Pyntepuderne skal altid skabe blikfang, men samtidig skal de være med til at skabe den røde tråd i din indretning. Til at hjælpe med det findes sofapuden. Sofapuderne skal være enkle og helst i samme størrelse og nuance. Med deres enkelthed skal de løfte pyntepuderne. Prøv at finde sofapuder, der har den samme farveskala som sofaen eller som har lignende nuancer. Det kan skabe en spændende effekt, når du også placerer pyntepuderne i sofaen.

Når det gælder pyntepuder skal de helst ikke ligne hinanden. Det gælder både i forhold til farve, motiv og størrelse. Det kommer dog også an på, hvilken type sofa du har, og hvordan sofapuderne ser ud. Prøv at finde to eller tre forskellige slags pyntepuder, og se hvilken effekt det giver.

Hvad vil du egentlig have?  

Inden du anskaffer puderne er det vigtigt at tænke over, hvor du vil placere dem. Prøv først at skitsere dit ‘drømmescenarie’, så du har et udgangspunkt eller en skabelon, når du skal på jagt efter de helt rigtige puder.

Stil dig selv spørgsmål. Hvilket indtryk vil du have at puderne skal give, og hvor mange puder vil du have? Hvor mange puder kan der være i sofaen? Har du en farvoritfarve eller er der et mønster, som du foretrækker mere end andre? Se dig om i rummet, og overvej, hvilke farver der er toneangivende i din indretning. Farven på væggene og møblerne kan påvirke, hvilke nuancer du skal finde.

Det kan hurtigt blive usammenhængende

Man skal altid blande puder i forskellige materialer, former og mønstre, men hvis du overdriver med forskellene i sofaen, kan det hurtigt se usammenhængende ud. Tænk altid på den røde tråd, når du indretter.  

Når du skal placere dine puder

Nu er vi kommet til den vigtigste del, nemlig hvordan du skal tænke, når du placerer dine nye, fine puder i sofaen.

En typisk fejl er, at man af en eller anden grund vælger at placere en ensom pude i hvert sofahjørne. Det ser ikke godt, men derimod tomt og ufærdigt ud. Hvis du kun har to sofapuder, kan du i stedet placere dem ved siden af hinanden, eller lade dem overlappe. Placer altid puderne parvis eller i grupper. Det ser bedre ud. Husk, at sofapuderne altid bør stå bag pyntepuderne.

Du kan også placere puderne bag hinanden langs hele sofaen, men her er det vigtigt, at du tilpasser dit valg af puder til sofaens form og størrelse, så proportionerne ikke bliver skæve. Det ser mærkeligt ud med en kæmpe pude i en lille sofa eller omvendt.

 

Mest læste artikler