DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan kan du gøre dit hjem mere stilfuldt

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Har du en følelse af, at dit hjem lige mangler det sidste for at leve helt op til dine forventninger? Eller er du måske for nyligt begyndt at gå mere op i din indretning og leder derfor efter ny inspiration til interiør? Uanset hvad, så kan ganske få ændringer i din indretning give helt nyt liv til dit hjem. Og de behøver ikke engang at være store ændringer.

Skab et ensartet udtryk med flotte dekorationer

Mange foretrækker at have sæbe stående fremme ved samtlige håndvaske i deres hjem. Og det er der også god grund til, da det fremmer god håndhygiejne. Dine gæster vil helt sikkert også værdsætte muligheden for at vaske deres hænder med sæbe efter et toiletbesøg eller som det første, når de ankommer.

Men forskellige former for flydende sæbe i plastikbeholdere kan bryde din ellers stilfulde indretning. For det første passer den måske ikke ind i farverne. Og for det andet kan den nemt komme til at se lidt billig ud. Heldigvis er det nemt at fikse dette. Du kan nemlig finde et hav af forskellige genanvendelige beholdere til flydende sæbe, du kan hælde sæben over i. På den måde bliver det nemmere at sørge for, at selv din vask ser smart ud.

En anden fordel er, at du kan vælge andre former for dekorationer til samme område af hjemmet, der passer til sæbebeholderen. Det kan blandt andet være en holder til vaskekluden, en vase til vindueskarmen eller en kop til opbevaring af tandbørster.

Servér vin fra din smarte vinreol

Det er aldrig en dum idé at sørge for, at du har et par flasker vin liggende. Det kan både være en hyggelig drikke at byde dine gæster på, mens I sidder i sofaen og får vendt verdenssituationen. Men det er ligeledes en oplagt mulighed at tilbyde, når I sætter jer til bords.

Vinflasker er dog ikke altid det mest elegante at opbevare. Og jo flere du har, jo mindre plads er der i skabet, køleskabet og andre steder i dit hjem. I så fald kan du med fordel overveje en vinreol, der lader dig opbevare mange flasker ét sted på en smart måde. 

Du kan både vælge en lille model, der passer godt i hjørnet af køkkenbordet eller ovenpå køkkenskabet. Men du kan også finde flere større modeller, der er oplagte at have stående i stuen eller spisestuen. Disse modeller viser din samling af vin frem på en elegant måde – og så er det nemt at komme til den flaske, du ønsker at servere.

Gør din entré ekstra præsentabel

Din entré er dine gæsters første indtryk af dit hjem. Faktisk starter indtrykket lige så snart, gæsterne nærmer sig din hoveddør. Derfor kan det endda give mening at sætte en fin plante eller en skulptur udenfor. Sørg også for at din hoveddør er ren og pæn, så dine gæster som det første ikke skal banke på en beskidt dør. Det kan også give god mening at have en måtte foran døren, så det er nemt at tørre fødderne af. Du kan eventuelt have en måtte på begge sider af døren, så du bedst muligt undgår, at snavs og mudder kommer med ind i dit hjem.

Hold øje med tallet tre

Når det kommer til indretning med små pyntegenstande, kan det være svært at balancere mellem for meget og for lidt. Der findes nemlig et utal af smarte, søde, flotte og elegante genstande, du kan have lyst til at stille fremme såsom:

  • Vaser
  • Lysestager
  • Serveringsfade
  • Små skulpturer
  • Skåle
  • Bøger
  • Planter

En enkelt genstand kan virke enlig eller måske endda malplaceret. Men for mange genstande kan virke rodet. Her er en god tommelfingerregel at lave samlinger af tre genstande. Hvis du samtidig har fokus på at bruge forskellige størrelser, kan du skabe en flot dynamik i din lille anretning.

Undgå rod, støv og snavs i dit hjem

Det siger måske sig selv. Men selv et stilrent lille sofabord kan virke mindre elegant, hvis der ligger et lille lag støv eller krummer på bordpladen. Ligeledes kan en stak uorganiserede papirer eller en halvtom skål slik skabe unødvendigt rod. Og begge dele vil være en skam, hvis du ellers har formået at skabe dig et flot hjem. For ligesom små ændringer kan gøre dit hjem mere stilrent og elegant, så kan små mængder snavs eller rod gøre det modsatte.

Dermed kan det være en rigtig god vane at sørge for, at du får støvet overfladen på dine møbler af mindst en gang om ugen. Det behøver ikke altid at være den mest grundige rengøring. Men bare en hurtig tur med en klud kan gøre en stor forskel. Og hvis du ved samme lejlighed husker at få fjernet gamle glas og andet, der egentligt bare står og roder, kan du meget nemmere holde dit hjem pænt og rent.

Mest læste artikler