Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme tips til en ryddelig entré.

Hjælp til rod i entréen

Entréen er et rigtigt gennemgangsrum, hvor vi sjældent opholder os ret længe ad gangen. Men det er ofte her, vi klæder om fra inde- til udetøj og omvendt. Det er her vi stiller indkøb, tager vores beskidte sko og støvler af, og også her vi modtager gæster. Og har I børn, så er det også i her sjippetov, fodbolde og skoletasker har det med at strande.

Skadedyr: Sådan undgår du ubudne gæster i hjemmet

Entréen skal fremstå indbydende

Entréen skal altså holde til meget, rumme meget, men også være nem at gøre ren, så den fremstår indbydende for jer selv og jeres gæster. Det er ikke nogen nem opgave, men første og vigtigste skridt er at få styr på opbevaringen, så alle i huset ved, hvor sko, støvler, overtøj, paraplyer, udelegetøj og nøglebundter skal placeres, så I helt undgår, at rodet vokser frem.

Skoopbevaring i Montanas klassiske look er både praktisk og pyntelig.

Gør det nemt at rydde op

Det allerbedste er at skabe plads til, at alt, der skal opbevares i entreen, kan få en nogenlunde fast plads. Så er det nemlig hurtigt at vænne sig til at stille tingene på plads, det er nemt at finde dem igen, og skulle hjemkomsten blive for fortravlet, så vil faste opbevaringspladser også gøre det nemt at rydde op efter andre i familien. 

Når du skal skabe opbevaringsmuligheder i entréen,  kan det betale sig at skæve til nogle generelle tips til opbevaring. Fx er det en god idé at tænke på at udnytte hele højden af rummet og så bruge de øverste hylder til såkaldt sæsonopbevaring – altså ting, der skal gemmes væk i lidt længere tid, inden de skal frem igen.

Mangler du hjælp til at finde de rette gryder og pander til dit induktionskomfur?

Har du meget opbevaringsplads, kan det komme til at virke lidt for rodet, selvom alt er sorteret og står i god orden. Her vil det være en god løsning at dække opbevaringspladsen af med høje gardiner eller evt. skydedøre, der kan skærme af, uden at det bliver sværere at få fat på. 

3 tips til hylder 

  1. Brug ikke for dybe hylder, så du risikerer at ting forputter sig bag andet og bliver umuligt at finde i længden
  2. Smalle hylder optager ikke  meget plads, men skaber alligevel orden.
  3. Har du  god plads , så vælg udtrækkelige kurve eller skuffer i stedet for hylder.

Gardiner løfter rummets indretning og er nemme at holde.

Plads til at sidde

Det er altid en god idé med en siddemulighed i entreen, når børn og voksne skal have vinterstøvler på eller af, eller når familiens ældste kommer på besøg, så de sikkert kan klæde om. Her kan du sagtens finde et passende siddemøbel, der samtidig kan indeholde ekstra opbevaringsplads. Det kan være en bænk med skuffer eller en opbevaringsboks med siddehøjde.

Med denne smarte løsning fra JKE Design er siddeplads og opbevaring samlet i ét.  

Mest læste artikler