Sovesofa – fra sofa til seng

En sovesofa er et rigtig praktisk møbel, da den med et snuptag kan forvandles til en seng. Før i tiden var den slags sofaer ofte lidt klodsede at se på, men i dag findes der et hav af smarte og elegante sovesofaer, hvor det nærmest overrasker, at de også kan fungere som senge.

 

Forhandler: Ikea

Sovesofaen Älvros er nem at slå ud til en topersoners seng. Hovedsektionen kan desuden slås op, hvis man vil ligge og læse i sengen. Sofaen kan fås i mørkebrunt eller sort læder, målene i udslået tilstand er 182 x 133 cm. Fra IKEA

Red hurtigt op
Der kan være mange gode årsager til at anskaffe sig en sovesofa. Hvis du ikke har et gæsteværelse, men gerne vil kunne have gæster overnattende, så er det sagen at kunne slå sofaen i stuen ud for en nat eller to – i stedet for at skulle slæbe den ekstra madras ind fra udhuset.

Er pladsen trang
Stadig flere, der bor på mindre arealer, vælger også at sove hver nat på en sovesofa i stuen for at kunne udnytte pladsen i de øvrige rum på anden vis.
 
Med udtræk
Den ældste og mest klassiske sovesofa er den, hvor sengen enten trækkes eller foldes ud fra sofaens indre. Derudover er der også dem, hvor sofaryggen og armlænene kan lægges ned, så de danner et sengeleje sammen med sædet.


Futon
Valget kan også være en futon – det japanske ord for sengerulle. Og det var præcis, hvad det var i det gamle Japan, hvor blandt andet samuraierne havde brug for hurtigt og nemt at kunne rulle sengen sammen og tage den med sig, når de var på farten.

Forhandler: Japanske Møbler Forhandler: 7Soveren

Sid behageligt i denne japanske sofaseng. Den måler 200 cm udslået og fås både i ubehandlet og hvidmalet træ samt i den sortbrune træsort wengé. Hør mere hos Japanske Møbler.

Denne sovesofa har et praktisk rum forneden til sengetøj. Den kan fås i både bøg og bejdset bøg og måler udslået 190×75 cm. Sofaen kan leveres med mange forskellige farver og mønstre. Fra 7soveren.

Mange slags
I dag dækker ordet futon over en verden af sovesofaer, der dog i vid udstrækning har bevaret et lidt uhøjtideligt udseende. De har fx ofte ikke armlæn langs siderne. De består gerne af en ramme af træ eller metal, hvortil der så hører et større udvalg af madrasser og betræk.

Til en enkelt nat
Hvis du kun ønsker plads til en enkelt overnattende, er det måske sagen med en sovestol, der fungerer efter samme princip som sovesofaen. Med to af den slags stole kan du nemt kreere en “dobbeltseng”.
 

Forhandler: Innovation

Med et snuptag kan ryglænet på Sly sovesofaen lægges ned, så der opstår en dobbeltseng på 200×140 cm. Møblet, der findes i både rød og disco sølv fås bl.a. hos Møbelkæden.

Plads til opbevaring
Uanset, hvad du vælger at investere i, er der visse ting, du bør overveje, før og under jagten på sovesofaen. Først af alt er det en god idé at finde ud af, hvor den skal stå, og hvor meget, den maksimalt kan fylde, når den er slået ud. Sofaer kan ofte medføre visse problemer, når de skal kantes ind gennem hoveddøren og entreen. Også her bør målebåndet derfor tages i brug.

Opbevaring
Du skal også tænke over, om du ønsker en sovesofa med opbevaring til dyner og puder, eller om du har plads til den slags andet steds.

Nem at rede op
Når du er ude og se på sofaerne, skal du sikre dig, at det er nemt at komme til et eventuelt opbevaringsrum, og at det er rummeligt nok, ligesom du skal tjekke, at forvandlingen fra siddemøbel til seng foregår hurtigt og nemt – noget, der ikke mindst er vigtigt, hvis du bruger sengen hver eneste nat.

Mest læste artikler