Stylistens bedste tips: Sådan laver du en smuk billedvæg

Det er nemt og sjovt at forny hjemmet med en billedvæg, som du selv kan designe. Se her, hvordan du griber processen an.

Billedvæg

Godt nyt: Det er nemmere, end du tror, at skabe en smuk og harmonisk billedvæg derhjemme. Du behøver ikke at være en professionel indretningsarkitekt for at skabe en betagende billedvæg. Følg stylisten fra Desenios trin-for-trin-guide med masser af idéer og tips.

Her er de bedste tips:

Overvej kunststilarter

Prøv forskellige typer billeder. Måske vil du blande dine yndlingscitater med nogle fotoplakater og tilføje botaniske billeder, klassisk kunst eller grafiske illustrationer, alt efter hvad du har lyst til.

Overvej farveskema

Sigt efter to hovedfarver som et tema for din billedvæg. Når du vælger disse farver, er det godt at overveje farvesammensætningen i rummet først. Vælg nuancer, der passer til dine vægfarver og møbler.

Hold rammerne ens

Normalt er det bedst at indramme alle billederne på din billedvæg i samme stil. Men det er helt op til dig: Hvis du ønsker et spraglet look, kan du gøre det ved at blande rammernes farver og stil.

Brug papiret i rammen til at planlægge. 

Tag de ark papir, der ofte følger med dine rammer, og brug dem som en skabelon til at planlægge dit layout. Sæt dem op på væggen med tape, så du nemt kan justere dem.

Overvej højden på din billedvæg

En god regel er at placere midten af din billedvæg cirka 145 cm over gulvet. Hvis billederne hænger over en seng eller sofa, skal rammerne hænge mindst 15 cm over møblet.

Få den rigtige afstand

Normalt bør du placere rammerne 5-10 cm fra hinanden. Start med en afstand på fem cm mellem rammerne, og eksperimenter herefter for at finde den rette afstand.

Ret det op

Du må ikke sabotere det endelige udseende af dine plakater ved at hænge rammerne ujævnt op. Når du har sat rammen fast på væggen, kan du bruge et vaterpas til at sikre dig, at rammen er helt lige.

Ingen søm? Intet problem!

Hvis du bor i en lejebolig, kan det give dig problemer, hvis du sætter søm i væggene. Brug i stedet en stærk selvklæbende tape eller selvklæbende “søm”, som ikke skader væggen. Kig efter dem i dit lokale super- eller byggemarked.

Mest læste artikler