Vælg farve til væggen – få hjælp på nettet

Det er et stort spring, når de hvide vægge skal have farve. Bliver det for mørkt, for kedeligt eller for sprælsk? Men der er hjælp at hente på computeren. Vi giver også tip til, hvordan du via iPhonen kan få farvekoder, og hvordan du får gratis hjælp af en indretningsekspert.


Få hjælp til at vælge maling på nettet

  De hvide vægge har fået farve – det tog et par minutter.

Mange firmaer, der producerer maling, har i dag programmer på nettet, hvor du kan “prøvemale” med din yndlingsfarve lige så mange gange, som du ønsker.

En af firmaerne er Beckers Maling. På deres webside kan du under STUDIO vælge farver – og det er helt uden spild af maling.

Mal din egen stue på nettet
Du kan uploade et foto af det rum, du vil male, og så prøve de forskellige farver. Det eneste, der kan give problemer, er, hvis du har en stue, hvor vægge og loft har den samme farve. Men på hjemmesiden er der hjælp at hente.

Hjælpevideo gør det nemt
En video viser dig alle detaljerne, og her kan du også se, hvordan du kan bruge tegneprogrammet til at dele loft og vægge op, så rummet ikke får den samme farve.

Du behøver ikke bruge dit eget foto
På hjemmesiden ligger der også en række fotos af forskellige miljøer – stue, spisestue, børneværelse mv. Her kan du vælge et foto, du vil “prøvemale”.

Udover billedet kommer der en række værktøjer frem. Dem kan man bruge til at zoome ind og ud, male med pensel eller viske ud igen.

Gem foto med dine farvevalg
På den anden side af billedet, er der mulighed for at vælge mellem 504 udvalgte farver. Når du har valgt farve og malerpenslen fra værktøjsmenuen, får væggen den valgte farve, når du kører hen over billedet med musen.

I menuen kan du også vælge, hvilken overflade, der skal males – fx om det er væg eller gulv.

Få dit billede på din mail
Hvis du syntes farven er ok, men gerne vil prøve lidt flere farver, klikker du på billedet, og så ligger der et lille foto af billedet med dine farvevalg. Og så kan du gå i gang med at male med en anden farve.

Du kan også gemme billedet som en pdf, et jpg-foto eller sende billedet direkte til din mail.

Læs på næste side, hvordan du bl.a. kan få farvekoder via mobilen, og få gratis hjælp af en indretningsekspert.#br

Foto: FlüggerBrug iPhonen til at finde farvekoden
Har du en iPhone, findes der en applikation fra Flügger, hvor du tager et billede med iPhonen. Applikationen sammenkobler dit foto med en vifte af 1.700 farver.

Du kører fingeren hen over fotoet, hvor du kan se de farvekort, der passer til billedet. Samtidig vises farvens kode. Applikationen er gratis og hentes i iTunes Store.

Beregn, hvor meget maling du skal bruge
På Fluggers E-butik kan du under Forbrugsberegner skrive antallet afl kvardratmeter, der skal males, om det er vægge, der fx skal kunne tåle meget i alrummet eller om det er uden- eller indendørs træværk.

Så beregner programmet, hvor meget maling, du skal bruge.

Få hjælp af en indretningsekspert
Kan du ikke finde ud af, hvad der skal ske med din stue, så kan du få gratis hjælp hos Dyrup. Send en email med et foto af det rum, du der volder dig problemer til farvetip@dyrup.dk.

Indretningeksperten bruger dine ønsker
Skriv, hvad rummet skal bruges til, evt. farverne i andre rum og dine yndlingsfarver. Så mailer indretningseksperten dig farvetips og farvekoder. Husk dog, at farver kan variere på computerskærmen, kameraet osv., og der er et vejledende forslag.

Mest læste artikler