Kloak og afløb

Ting du skal undgå at hælde i afløbet

Det er først og fremmest vigtigt, at man sørger for at undgå at hælde for meget snavs ud i vasken, hvis man vil undgå tilstoppede afløb. Der er mange forskellige ting, der kan være årsag til at afløbet bliver stoppet, og det har ofte noget at gøre med, hvilke madvarer der ryger ud med vandet.

Læs mere

Fx er stegefedt, smørrester og andet fedt med til at forårsage en tilstoppet vask. I stedet er det en god idé at tørre panden af, inden du vasker op, og smid det efterfølgende i skraldespanden.

Stearin, kaffegrums og rå æg er også skidt for afløbet. Stearin vil fx ende som en fast klump, der vil forårsage et tilstoppet afløb, og hælder du rå æg i afløbet, så kan du faktisk risikere, at der danner sig en vaskeægte omelet i afløbet. Det vil man helst gerne undgå.

En miljørigtig rensning af rør og vandlås sparer miljøet for en masse gift. Samtidig sparer det dig en hel unødig afgift. Det eneste du skal bruge er

Forebyg vandskader i hjemmet

Ligesom du også forebygger vandskader i hjemmet ved at rense tagrenden, kan det også være en god idé at holde kloakken ren. Du skal sørge for at tjekke alle rørforbindelser, før det bliver efterår, og vejret dermed bliver hårdere. Du skal bruge en vandslange, en stige og en lille skovl til at rense kloakken, tagrenden og tagbrønden.

Du finder her en god huskeliste over de ting, som du skal gennemgå for at undgå problemer med kloakken og afløbet. Husk altid, at hvis kloaksystemet skal repareres, så skal arbejdet udføres af en autoriseret kloakmester i overensstemmelse med den gældende lovgivning.

Husholdningskemikalier i kloak og afløb

Når du opbevarer husholdningskemikalier, så er det først og fremmest vigtigt, at du har dem et sted i hjemmet, hvor børn ikke kan få fingrene i dem. Det er også vigtigt, at du under ingen omstændigheder blander de forskellige rengøringsmidler.

Den bedste måde at rense afløbet på

Du kan sagtens rense afløbet i køkken og bad på en fornuftig of miljørigtig måde. Brug en “svupper”, og fyld køkkenvasken halvt op med vand. Dæk derefter overløbshullet med tape, eller hold en fugtig klod over. Derefter placerer du svupperen over afløbssien for at pumpe. Hjælper det ikke, så gentag processen.