Genial opfindelse: Sådan opdager du vandskaden før den sker

En lille robot på dit vandrør, som kan advare dig, inden vandskaden sker – lyder det tillokkende? LeakBot styres gennem en app, som giver dig besked om lækager.

Rigtig mange husejere oplever at få en vandskade derhjemme, og langt de fleste skader sker ikke ved skybrud, men ved manglende vedligeholdelse.

Rigtig mange husejere oplever at få en vandskade derhjemme, og langt de fleste skader sker ikke ved skybrud, men ved manglende vedligeholdelse. Det kan du undgå med den nye vandalarm, LeakBot, der gør dig opmærksom på lækager, før de udvikler sig til vandskader.

Håndværker på abonnement

LeakBot-alarmen, der sælges af det danske firma iHomes Nordic, står dog ikke alene. Med den følger et abonnement på en VVS’er, som gratis kan bestilles, hvis alarmen går. Hele 25% af dem, som har LeakBot installeret, har oplevet en eller anden form for utæthed, som dermed ikke nåede at udvikle sig til en reel vandskade.

Et løbende toilet eller vandhane virker måske ikke som en større sag – men det vandtab, der sker i forbindelse med utætheden, har både en negativ miljømæssig effekt og et øget vandforbrug, som betales over boligens samlede vandregning.

Sådan fungerer LeakBot

Vandalarmen sættes på vandrørene hjemme i boligen, hvor den overvåger og måler vandtemperaturen og advarer dig, hvis der er uregelmæssigheder i vandforbruget. Hvis der er det, sender den en besked til en tilhørende LeakBot-app, så du med det samme kan kontakte VVS’eren, som kan udbedre utætheden i dit hjem. 

I app’en kan du også få hjælp til selvdiagnosticering. Her bliver du nemlig guidet gennem boligen til de steder, hvor man typisk finder synlige lækager som eksempelvis løbende toiletter eller vandhaner, der drypper.
Et månedsabonnement på en LeakBot koster 125 kr. Prisen dækker selve alarmen og evt. vvs-hjælp.

Mest læste artikler