DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

5 tips til at indrette den optimale affaldssortering i køkkenet

Er du klar til at sortere endnu mere affald i 2022? Med det rigtige system kan du let organisere de mange nye køkkenspande på en funktionel og flot måde. Se anKøkkens fem bedste råd til en god affaldssortering her.
ankoekken

Foto: AnKøkken

Brugte batterier, posevis af papiraffald og sirligt rengjorte syltetøjsglas… Hvis du – som den helt almindelige dansker – producerer 593 kilo affald om året, skal der tænkes gode løsninger ind, når du fremadrettet skal gøre plads til affaldssorteringen i hjemmet. Fra 2022 vil regeringen nemlig strømline sorteringen af affald i Danmark.

Hvor de fleste i dag sorterer mellem 3 og 8 forskellige typer affald i hjemmet, skal alle i landet – uanset kommune – derfor til at sortere de samme 10 typer affald. Dette gælder fraktionerne mad -, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald samt fødevarekartoner, restaffald og farligt affald.

Skab plads på den smarte måde 

For at skabe plads til mængden af skrald, er det derfor forventet, at et almindeligt parcelhus skal have to til fire spande med flere rum for at kunne leve op til sorteringskravene – og det kan virke som lidt af en prøvelse for praktikken i hjemmet.

Du kan heldigvis let skabe den optimale affaldssortering i hjemmet.  Alt du behøver, er et funktionelt affaldssystem, der holder orden i køkkenskabet og udnytter pladsen optimalt. 

Det ved eksperterne bag køkkenfirmaet anKøkken. Deres BLANCO affaldssystemer kan opfylde mange forskellige funktioner – og derfor giver de dig her fem gode råd til, hvordan du indretter dig til en praktisk  affaldssortering i køkkenet.

Dette bør du overveje, når du vælger nyt affaldssystem

1. Antal fraktioner og spandestørrelser

Først og fremmest bør du overveje, hvor meget af affaldssorteringen, der egentlig er behov for i dit køkken. Bor du i en lille lejlighed, kan der let være behov for at sortere al affald her. Bor du til gengæld i et stort hus, kan det være langt mere overskueligt (og pladsbesparende) at sortere dele af dit affald i et bryggers eller et depotrum.

Samtidig er det en god idé at overveje, hvor store affaldsspandene skal være. Har du for eksempel meget plastaffald, bør du sikre dig, at der er minimum én stor spand i dit affaldssystem til denne type affald – og måske en eller flere mindre spande til fraktioner som madaffald og glas.

2. Hvor skal du placere affaldsspandene? 

Tænk over, hvor i køkkenet affaldssystemet skal placeres for at skabe en god og nem arbejdsrutine for dig. Bør du have alt affaldet under vasken? Eller kan du finde ekstra plads i køkkenskuffen- eller skabet? 

Det kan være en god idé at dedikere flere områder til din affaldssortering, da det både giver ekstra plads til de mange forskellige typer affald, men faktisk også giver en bedre arbejdsgang at have affaldsspanden ved siden af vasken – i stedet for under vasken, som det ellers er tilfældet i mange køkkener.

3. Hvilket affaldssystem passer til din skabstype?

Det helt rigtige affaldssystem skal være tilpasset dit køkkens nuværende rammer – både i forhold til opsætning og antallet af spande. Der findes forskellige affaldssystemer til forskellige skabstyper og derfor er dit køkken afgørende for, hvilket system du kan få monteret i hjemmet. Har du for eksempel skabe med hængslede låger, store køkkenskuffer eller låger med frontudtræk? 

Uanset hvordan dit køkken er indrettet, bør du vælge en løsning med kombinationsmuligheder af spande og tilbehør, som kan tilpasses dine køkkenskabe.  Med BLANCO finder du affaldssystemer til alle typer af skabe. Se, hvilket system der udnytter pladsen bedst i netop dit køkken her. 

4. Hvor stort et skab skal du vælge? 

Jo bredere skab, des mere plads er der til affaldsspandene – og vil du have en effektiv sortering, anbefaler eksperterne at du har mindst fire af slagsen. Samtidig er det en god idé at planlægge ekstra plads til opbevaring af for eksempel rengøringsmidler og opvaskebørste, så det altid er lige ved hånden, når du har brug for det! 

5. Vælg affaldssystemer i høj kvalitet 

Valget af dit nye affaldssystem er en investering i en lettere og mere overskuelig hverdag. Af samme grund er eksperterne bag anKøkkens sidste – og vigtigste – råd på vejen til den helt rigtige løsning enkel: Vælg et system af høj kvalitet! Det er blandt andet vigtigt, at skuffesystemerne glider let på skinnerne, når skufferne åbner og lukker – og at systemet er let at holde rent.

Det skal nemlig være nemt at affaldssortere!

Derfor er det også fælles for BLANCOs affaldssystemer, at de er lavet i materialer af høj kvalitet og er robuste i udformningen. Alle spandene er for eksempel udstyret med ergonomisk lækre hanke, så du let kan tage dem ud og tømme dem i den udendørs skraldespand. Derudover er alle systemerne designet med en låge, der meget praktisk dækker for spandene, når skabet er lukket. 

Derfor bør du vælge BLANCO

BLANCOs systemer er samtidig designet således, at der også er mulighed for opbevaring af andet end affald. Med et BLANCO affaldssystem får du et ekstraordinært lækkert system i høj kvalitet, som både er ergonomisk, rengøringsvenligt og nemt at montere i dit køkken – uanset indretning. 

Du kan se hele BLANCOS sortiment på hjemmesiden her eller finde inspiration til din nye køkkenindretning i deres katalog her

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler