7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst. 

Undgå disse 7 køleskabs-fejl, og spar masser af tid

1. Du rengør køleskabet for sjældent

At gøre køleskabet rent en gang om året for sjældent. Selvom det er afkølet, kan bakterier fra madrester osv sagtens spredes.

2. Du placerer råt kød på en forkert hylde

Lægger du kødfars og andet råt kød på øverste hylde? Det er en fejl. Mange køleskabe er koldest på de nederste hylder, og kød skal opbevares så køligt som muligt.

3. Køleskabet har den forkerte temperatur

Køleskabets temperatur skal ligge på 4-5 grader, ikke varmere. Animalske produkter og mejerivarer som kød, fisk, mælk, ost osv opbevares bedst på den absolut koldeste plads i køleskabet.
Holdbarheden på disse varer falder betragteligt for hver grad, temperaturen stiger over nul.
Nogle grøntsager og krydderurter kan dog få kuldeskader, hvis de placeres i det koldeste hjørne.

4. Tomater stilles i køleskabet

Tomater mister smag, og modningsprocessen går i stå, når de smides ind i køleskabet. De skal stå i en skål på køkkenbordet.

5. Du rydder ikke op på hylderne

Kan du aldrig finde noget i køleskabet, glemmer du varer, du har købt, så de bliver for gamle? Det betyder, at du ikke holder tilstrækkelig orden i køleskabet.
Det tager ikke lang til at rydde op – organisér hylderne efter kategori, for eksempel mejerivarer på én hylde.

6. Du overfylder køleskabet

Det ødelægger kølefunktionen, og madvarer bliver hurtigere dårlige, hvis de er presset sammen i et overfyldt køleskab. Undgå det.

7. Du placerer forkerte ting i lågen

Den smalle hylde i køleskabets låge er det varmeste sted, da skabet åbnes adskillige gange om dagen. Placer juice, syltede ting mv der, helst ikke mælk, hvis det kan undgås.

Kilde: Viivilla

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler