Ægte guf til køkken-regionen

Ægte guf til køkken-regionen

En ovn, der med "slip and slide-funktion" blotlægger ovenrummet, så lågen ikke er i vejen – og en kylling, der tilberedes med tørret vanilje – er blot nogle af forårets nyheder til "madørerne".

Twitter Print

Tænk at kunne servere ovnstegt hel kylling med rodfrugter på under en time (inklusiv tilberedning) for din sultne familie – eller at blotlægge hele ovnen ved blot at åbne, trække og skubbe lågen ind under ovnen. Slut med at brænde sig på lågen eller få hold i ryggen på grund af dårlig arbejdsstilling.

Det er ikke fremtids-visioner. Lige nu præsenterer NEFF blandt andet de nye intelligente funktioner på kogeplader og ovne – og idényt fik lov at teste, da de forleden blev vist frem for pressen.

TwistPad med børnesikring

TwistPad Fire hedder en ny intelligent “dims” til induktions-kogepladen. Den magnetiske knap styrer alle funktioner på kogezonerne, så du har overblikket et sted. Fjernes den, så låses indtillingerne – så små pilfingre ikke kan lave ulykker.

Kogesektionen har også flexzoner. Det giver bedre plads til store gryder, stege- og grillpanderpander og kasseroller. Og endelig er varmezonerne inddelt, så det, der er tættest på “kokken” er varmest. Når saucen er færdig, skubbes gryden tilbage på komfuret – og nu holdes den automatisk varm – uden at brænde på. Genialt!

Hurtig mad med en mikro-/kombi-ovn

Sådan en præsentation giver appetit – og det var her, vi fik syn for sagen – og god mad i maven!

En hel kylling (1.400 g), kartofler, grøntsager og krydderier blev anrettet i bradepanden. Og så skulle den i den nye mikro-/kombi-ovn. Fra bradepanden gled ind i den varme ovn, til kyllingen sprød og duftende kunne deles gik der bare 30 min.

Med bange anelser blev kyllingekødet nærstuderet, men alt var gennemstegt til perfektion: saftigt og smagfuldt. Og grøntsagerne var hverken tørre eller brændte!

Kylling med vanilje

Indtil vi har fået sparet sammen til en sådan ovn – den koster ca. 15.000 kr. – vil vi lave kyllingen i den gammeldags ovn, for sammensætning af krydderier og råvarer var lige i øjet!

Det er kokken Karsten Kromann, der står bag den sprøde kylling.

Du får opskriften her, så kan du selv smage efter:

Helstegt kylling med rodfrugter

(4-6 pers.)

Du skal bruge:

  • 1 kylling (1.400 g)
  • gulerødder
  • pastinak/persillerødder
  • skalotteløg
  • kartofler
  • 1/4 bundt persille
  • hvidløg
  • olie
  • salt og peber
  • evt. kværnet vanilje

Sådan gør du:

De klargjorte skæres i mundrette stykker. Læg dem i bradepanden og vend dem i olie, salt og peber. Fordel hvidløgsfed og persille i små buketter efter smag øverst.

Gnid kyllingen med olie, drys med salt og peber.

Vil du prøve den tørrede vanilje (købes i specialbutikker), så er det nu, du skal samle, hvad der kan være mellem tommel og pegefinger og fordele det over kyllingen. Vend kyllingen og gentag. Læg kyllingen oven på grøntsagerne.

Ovnen varmes op til 200° og retten steges i ca. 1 time til kødet er let at løse fra benet. Skær kyllingen i flere stykker og placer dem ovenpå. Servér!

Twitter Print

Mest læste artikler