Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine råstegte kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet. 

Lav de perfekte råstegte kartofler

Kartofler er basen til en lang række forskellige retter og kan laves på et hav af måder – bagte, moste, kogte, friturestegte og råstegte, bare for at nævne nogle få. 

Vil du gerne lave de perfekte råstegte kartofler, har vi et tip til dig, som du ikke må være foruden.

Der er nemlig ikke noget værre end råstegte kartofler, der er lidt klæg og ikke helt er ristede nok. Men med denne metode vil du få helt perfekt råstegte kartofler hver gang.

Brug en gaffel til at skrabe i kartoflerne

Alt du skal gøre, for at opnå de perfekt råstegte kartofler, er at skrabe en gaffel henover de skrællede kartofler, inden de kommes i ovnen.

Første skidt er selvsagt at skrælle og skylle kartoflerne. Dernæst bør du skære kartoflerne ud i halve eller kvarte både alt efter hvilken størrelse, du ønsker de skal have.

Derefter er kartoflerne klar til at blive skrabet med gaflen på samtlige overflader, så ingen af dem er glatte længere. Dette gør dine råstegte kartofler dejlig sprøde.

En sidste ting, du kan gøre, for at gøre kartoflerne endnu mere sprøde, er at krydre de skrabede kartofler godt med salt. Det giver både en god smag til kartoflen, men hjælper også på sprødheden, da saltet er med til at udtørre skindet på kartoflen.

Med dette tip i baglommen, er du nu klar til at lave de perfekte råstegte kartofler.

Kilde: Tip Hero

Mest læste artikler