Køkkendrømmen i fare: Du skal gå på kompromis med disse ting.

Hvis du drømmer om et nyt køkken, skal du nok få det. Det bliver dog ikke nødvendigvis det køkken, du havde håbet på.

Køkkenleverandørerne er nemlig ramt af den globale råvaremangel, og det betyder, at du måske ikke kan få lige dé greb eller dén bordplade, som du drømte om. Det fortæller køkkenleverandørerne i en rundspørge, som idenyt.dk står bag.

Køkkenproducenterne fortæller samstemmende, at det skyldes både en knaphed af råvarer på verdensmarkedet og problemer med containere, som sidder fast i verdens havne. Samtidig presser den øgede efterspørgsel køkkenfabrikkerne, som har haft problemer med at følge med.

Torben Paulin, administrerende direktør i Svane Køkkenet, sætter ord på livet som køkkenleverandør i dagens Danmark. 

– Samtidig med at vi har haft en corona-pandemi, har vi også haft en regulær køkken-pandemi, hvor mange har haft tid og overskud til at forbedre hjemmet, fortæller han til idenyt. 

Hos Aubo Køkkener har de indført såkaldte vente-renter efter at de har oplevet en overvældende efterspørgsel på køkkener. Noget som de ikke tidligere har oplevet i deres 35 år lange eksistens, fortæller Helle Pagh, Marketingchef hos Aubo Køkkener. Det betyder, at du får rabat jo længere tid, du må vente på dit køkken. 

– Vi ønsker at være transparente og ærlige omkring den situation, som køkkenbranchen står i. Samtidig vil vi gerne være ydmyge omkring de kronede køkkendage, som vi oplever lige nu, fordi andre brancher har været hårdt ramt, forklarer hun til idenyt.

Nogle køkkenproducenter oplever kortere leveringstid, men det kræver også kompromisser fra din side, for du kan være nødt til at vælge en anden låge end dén, som du først havde kastet din køkken-kærlighed på. 

Disse komponenter skal du vente på

Køkkenbranchen melder om normale ventetider på tre-seks uger på et fuldt leveret køkken. Dog kan du risikere, at du bliver nødt til at vælge en anden låge eller greb, end du havde drømt om, fordi nogle komponenter er i restordre hos producenten, og du dermed skal vente ekstra længe på dit udvalgte drømmekøkken.

Det drejer sig eksempelvis om komponenter, som er lavet af stål, træ og aluminium.

Indenfor køkkenbranchen er der en meget forsigtig forventning om, at der inden for det næste år vil være en afmatning i efterspørgslen. Samtidig er der også en forventning om, at når boligmarkedet stilner af, så vil efterspørgslen på køkkener og renoveringsbehovet også nærme sig mere normale tilstande, nu hvor danskerne igen kan bruge penge på eksempelvis rejser.

Læs også: Induktion: Find de rigtige gryder og pander til dit induktionskomfur

Mest læste artikler