Møl i køkkenet – økologisk mel er skurken

Møl i køkkenskabene er både irriterende og ulækkert. Vi afslører synderen og fortæller, hvordan du får bugt med møllene.

Økologiske ubudne gæster

De små møl hører normalt ikke hjemme i køkkenskabene eller i din tupperware. De bliver derimod bragt dertil via de varer, som du køber i supermarkedet. Eksperter har i årevis forsøgt at finde skurken bag den danske møl-invasion – og fornyligt kunne det så endelig slås fast: det er de økologiske mel- og kornprodukter, som er hovedskurken.

Men det er ikke kun de økologiske producenter, der skal have skylden. På grund af Danmarks stigende import, kommer mange ubudne gæster med over grænsen. Mange udenlandske produkter bliver produceret og transporteret under forhold, som den danske fødevarerkontrol aldrig ville kunne godkende.

Du skal altså derfor være opmærksom på, hvad du køber. Hvis produktet i supermarkedet er i en gennemsigtig emballage, kan du kigge efter spind fra larverne. Derudover kan møl også kendes ved at indholdet bliver klistret.

Konsekvenserne af møl 

Hvis først du har fået bragt møl og møllarver ind i hjemmet, kan det være omstændigt og svært at få dem af vejen igen. Og inden du får set dig om, har møllene allerede formeret sig i så voldsom grad, at det er svært og risikabelt at opbevare noget i skabene igen. Selve formeringen går hurtigt, og mængden af møl vil kun gøre kampen endnu værre. Skadedyrlaboratorier beretter allerede om en stigende udvikling og frustration hos borgerne.

Vind kampen over møllene

Hvis du opdager liv i dine køkkenskabe, skal du straks gå i gang med udtømning og rengøring. Hvis der er møl i dine beholdere og melprodukter bør du med hård hånd, smide alt ud – selv opbevaringen. En grundig rengøring er nemlig ikke altid nok imod de hårdføre dyr. Efter udtømning skal du igang med en ordentlig omgang rengøring. Start med en støvsugning og afslut med vand og sæbe.

Kan du efter mange forsøg stadig ikke få bugt med de små dyr, er skadedyrbekæmperen en mulighed. Indtil da kan du dog sigte dit mel. Møl giver nemlig mel en ubehagelig bismag. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler