Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

Cirkusprinsessen Signe Lindkvist har forladt manegen i Cirkus Arena og er blevet fuldtidsmor med eget køkken i sit forholdsvis nye hus i København.

Nyrenoveret fra kælder til kvist og med et spritnyt køkken er huset ajourført, så det lever op til de krav en moderne familie stiller. Og sådan er Signes.

Fleksiblet køkken med mange muligheder

– Vi kræver fleksibilitet i alle husets led. Når vi er flest, huser vi tre børn plus forældre, men når vi bare er Mads og mig, skal huset også kunne “bære” det – og stadig være hyggeligt, fortæller Signe, der fandt sit nye køkken hos Kvik. Løsningen i køkkenregionerne afspejler, at vi danskere bruger vores køkken på mange flere måder i dag end for 16 år siden, da begrebet “samtalekøkken” opstod.

Et nyt køkken skal i princippet kunne rumme både dans, læsning, fest, afslapning og – madlavning – selv om det er på bare få kvadratmeter. Der skal være rum til samtale – men mest til samvær, og de enkelte elementer og materialer skal kunne pusles sammen på utallige måder, så alle føler, at de har fået netop DERES unikke køkken-løsning.

Hos familien Lindkvist/Holstrup valgte de et enkelt hvidt køkken med rengøringsvenlige elementer i højglans, mat hvid bordplade, skuffer, der kan lukkes med et “dansevip” med hofterne, og ingen overskabe.

– Det ER et køkken, men i designet smelter det mest muligt sammen med resten af huset. Vi fik en hyggeplads ved køkkenvasken, hvor Karla My elsker at “hænge ud”. Det er også her, jeg sidder med et glas vin, mens Mads kokkererer. Og så er der bænken ved spisebordet. Den er genial, understreger hun.

Bænken i den modsatte ende af rummet er bygget af skuffemoduler, og puderne er betrukket med et smudsafvisende materiale, så den kan stå mål med den aktive familie:

– I skufferne under bænken gemmer sig vaser, ting til fest, morgenmad til ungerne, så de selv kan klare sig og …. en skuffe som jeg endnu ikke har indrettet, siger Signe, der samtidig understreger, at bænken også gerne huser de håndfulde af venner og kammerater, der flittigt samles i huset omkring måltiderne.

Og når gæsterne skal bespises, er det dejligt, at der bag skabs-sektionen i den ene side opstår en “krog”, hvor de mindre fotogene køkkenmaskiner eller diverse skåle og fade efter madlavningen kan sættes og give vært og værtinde fred i sindet under måltidet.

I den modsatte ende af Signes køkken er der spisebord (mobilt selvfølgelig) og en bænk der giver plads til både mange spisende, opbevaring og liggende køkkenskrivere. Du kan også få drømmen om en sofa i køkkenet opfyldt, selv på få kvadratmeter. Elementerne er lavet af Kviks skabe, som du kan købe specialdesignede hyndesæt til.

Når Signe og datteren Karla My mødes i deres nye køkken er der plads til både samvær og samtale. Køkkenet er valgt og indrettet, så der er plads til både dans og afslapning. Kviks særlige XXL-skabe – ekstra høje og ekstra dybe skabe, der giver 40 procent mere skabsplads og 20 procent mere bordplads. 

Mest læste artikler