Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Mikroovne har forskellige funktioner

Hvor nogle mikrobølgeovne bipper, fra opvarmningstiden ophører, til du åbner lågen, bipper andre mikrobølgeovne kun få sekunder efter opvarmningstiden.

Ligegyldigt hvor længe din mikrobølgeovn synger sine bip, kan lyden være rigtig ubehagelig og irriterende for nogle mennesker.

Stop de høje bip-lyde

Du har måske ikke engang tænkt på muligheden før nu, men på langt de fleste moderne mikroovne, er det faktisk muligt at fjerne lyden.

Alle mikrobølgeovne er forskellige, men her er 4 forskellige tips til, hvordan du fjerner lyden på din mikrobølgeovn:

1. Undersøg mikrobølgeovnens tastatur

Start med at undersøge din mikroovn for en lydfunktion. Måske er du så heldig, at du endda har en lydløs funktion-knap på mikroovnens tastatur. Knappen kan eventuelt være mærket med et symbol af en klokke eller en højtaler.

2. Mikrobølgeovnens tastatur kan have sekundære funktioner

Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet.

Prøv eventuelt at holde nummer 0 eller 1 inde. Ofte tilskrives disse numre nemlig sekundære funktioner.  

3. Hold “Stop”-knappen eller “Cancel”-knappen inde

Lige som knapperne 0 og 1, findes der ofte sekundære funktioner på mikroovnens ”Stop” eller ”Cancel”-knap, hvis du holder den inde. Sommetider aktiveres en lydløs funktion, andre gange aktiveres en børnelås-funktion, der låser tastaturet indtil du holder de to samme knapper inde i 30 sekunder igen.

4. Find den rigtige kombination til din mikrobølgeovn

Fungerer ingen af ovenstående muligheder, skal du ikke give op. Oftest ligger funktionen begravet i en genvej, der er svær at gennemskue. Forsøg i stedet at finde svaret i mikrobølgeovnens manual. Nogle gange kan det være nemmere at finde manualen på internettet, således at du direkte kan søge efter funktionen.

Start med at søge efter mikroovnen på Google eller kig på fabrikantens hjemmeside. Her vil det ofte være muligt at finde en PDF-manual. Tryk herefter på Ctrl + F, hvis du bruger en Windows computer, eller Command + F, hvis du bruger en Mac computer. Prøv dig frem med søgeordene “mute”, “sound” eller “beep”, hvis manualen er på engelsk, eller ”lydløs”, ”lyd” og så videre, hvis manualen er på dansk.

Sidste udvej til en lydløs mikrobølgeovn

Virker ingen af ovenstående tips, er der én sidste mulighed, og det er at kontakte fabrikanten. Du kan være heldig, at fabrikanten ligger inde med svaret, men du kan selvfølgelig også være uheldig, at din mikroovn slet ikke har en lydløs funktion.

 

Kilde: cnet.com (Link på engelsk)

Mest læste artikler