Test-dagen er forberedt ned til mindste detalje
Da dagen oprinder, hvor idényts mad-ekspert, Gitte Heidi Rasmussen, slår dørene til sit professionelle køkken op, og hun skal til at teste syv køkkenmaskiner, er det kulminationen på et langt forarbejde.
I samarbejde med Gitte Heidi har vi fundet frem til de kriterier, maskinerne skal testes efter.
Køkkenmaskinerne bliver testet, som en villaejer vil bruge maskinen
Vi tester ikke køkkenmaskinerne i et laboratorium, men i et køkken, som om vi var villaejeren, der netop er kommet hjem med sin nye investering
– en køkkenmaskine – og skal tage den i brug første gang. Vi sætter dem på tre af de mest oplagte ting at bruge en køkkenmaskine til: ælte en tung rugbrødsdej med kerner, piske æggehvider stive og røre en fri-
kadellefars med persille, purløg og hasselnødder, der skal blandes ordentligt ind i farsen.
Vi har valgt at have en ekspert til at teste maskinerne for at sikre os, at alt bliver vurderet korrekt. Vi sætter os i villaejernes sted, når vi tester maskinerne, men Gitte Heidi kan på et splitsekund bedømme, om køkkenmaskinen bare pisker æggehviderne stive eller pisker dem ordentligt luftige, så de kommer til at give kagen, de skal i, en lækker konsistens.
Alle observationer blev noteret
Gitte Heidi var maskinfører hele testen igennem, mens idényts redaktionssekretær Thea J. Kristensen skrev alle hendes vurderinger og kommentarer ned i et skema til brug for den endelige karaktergivning.