Tjekliste til din emhætte: 5 vigtige tips

Emhætten knokler løs for at holde dit køkken fri for damp og os, men du værdsætter den garanteret ikke tilstrækkeligt... Her er 5 punkter, du skal være opmærksom på.

Emhætte

Foto: Getty Images

Hvorfor ignorerer vi ofte emhætten?

Emhætten er en af de absolut vigtigste hvidevarer i køkkenet, og alligevel har vi en tendens til at overse og misvedligeholde den. Dermed risikerer man at få et dårligt indeklima med røg og damp.

Her er 5 råd, som du bør følge, hvis du vil have et godt udluftet køkken. Læs mere på Ekstrabladet.

1. Tænd for emhætten nogle minutter før madlavningen

Du opnår bedre udsugning, hvis emhætten tændes ca. 5 minutter, før du går i gang med med madlavningen. Den tændes her på laveste niveau, så der ikke bruges for meget strøm.

2. Luft ud via andre kanaler samtidig

Det har faktisk en betydning, at du lufter ud i køkkenet, samtidig med at emhætten kører. Det giver den bedste effekt af ventilationen, at der er frisk luft at skifte ud med. Åbn for eksempel et vindue på klem eller lad døren til et andet rum stå åben.
Dog bør du ikke lade køkkenvinduer tæt på emhætten stå åbne, da det generer de luftstrømme, som skal skabes til udluftningen.

3. Rengør filteret

Hold øje med, om filteret er for beskidt og derfor stopper for udluftningen.

4. Er aftrækket godt nok?

Hvis der skabes mege kondensvand i og omkring emhætten, kan det skyldes, at aftrækket er placeret for tæt på et uisoleret loftsrum eller lignende. Desuden kan aftræksørene have for mange knæk, som blokerer for optimal luftgennemstrømning.

5. Fortsæt efter madlavningen

Det bedste indeklima skabes, hvis du lader emhætten kører nogle minutter på lavt blus efter madlavningen.

Kilde: Ekstrabladet

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler