Nu kommer de nye ejendomsvurderinger: Får du post fra Skat?

Det bliver ikke en samlet pakke, som bliver leveret til de danske boligejere. De nye ejendomsvurderinger vil komme i etaper.

Boligejerne har ventet og ventet… og så har de ventet lidt mere. Men nu skulle den være god nok. Nye ejendomsvurderinger bliver snart sendt ud til en række boligejere. Det skriver Ekstra Bladet.

Blot 50.000 boligejere vil i første omgang modtage de nye vurderinger, og fra 2022 vil nye vurderinger komme dryppende til resten af danskerne.

Vi skal 10 år tilbage – til 2011 – for at finde de seneste ejendomsvurderinger. Derfor glæder det også skatteminister Morten Bødskov, at der nu sker noget igen.

– Der er ingen tvivl om, at det har været et langt sejt træk at nå hertil, men så meget mere positivt er det, at vi nu er, hvor vi skal være. Nu kan vi se frem til, at de nye vurderinger bliver udsendt til danskerne, siger Morten Bødskov.

Ifølge planen vil de nye boligskatteregler være fuldt implementeret i 2024, og trods de store forsinkelser, som har præget projektet hidtil, forventer Skatteministeriet stadig, at det tidspunkt kommer til at holde.

Her er planen:

  • I september 2021 udsendes de første boligvurderinger til ejerne af 50.000 parcel- og rækkehuse. Tilbagebetalingstilbud udsendes umiddelbart bagefter.
  • I foråret 2022 får ejerne af yderligere ca. 100.000 parcel- og rækkehuse nye vurderinger og efterfølgende tilbagebetalingstilbud.
  • I andet halvår af 2022 begynder Vurderingsstyrelsen at kigge på vurderingerne for ca. 700.000 resterende parcel- og rækkehuse.
  • Senere udsendes vurderinger og tilbagebetalingstilbud for de øvrige ejerboliger, herunder ejerlejligheder, sommerhuse og de mest komplicerede ejerboliger. Denne del af tidsplanen er endnu ikke lagt fast.

Mest læste artikler