Musik til sanserne

En have er ikke kun til smukke planter og dufte. I kan også sætte lyd på haven. Vi fandt den sjove træ-xylofon i bogen “Med børnene i haven”, som også viser planter med lyd i. Til xylofonen skal I bruge tykke grene af fx hyld, pil, birk, lind, morbærfigentræ, kristtorn eller avnbøg. Lav et stativ...

I kan lave melodier på en træ-xylifon i havenEn have er ikke kun til smukke planter og dufte. I kan også sætte lyd på haven. Vi fandt den sjove træ-xylofon i bogen “Med børnene i haven”, som også viser planter med lyd i.

Til xylofonen skal I bruge tykke grene af fx hyld, pil, birk, lind, morbærfigentræ, kristtorn eller avnbøg. Lav et stativ af nogle kraftige stolper (som vist på fotoet) og mal dem i en sjov farve. Bor huller i de forskellige grene, og hæng dem op i stativet med reb.

Nu laves køller af egnede grene, som kan slibes, og I er klar til koncert.

Planter med lyd i
Vinden kan få kæmpefjergræs, bambus og pampasgræs til at give en dejlig raslende lyd. Frøkapsler fra judaspenge og opiumsvalmue giver også lyd fra sig i vinden.
  Med børnene i haven: skrevet af Kim Wilde“Med børnene i haven” er skrevet af Kim Wilde og udgivet på forlaget Aschehoug.

Mest læste artikler