Sikkerhed

Sikkerhed i din bolig og sikring af dit hus

Idényt er stedet for nyheder og generel information om sikkerhed og sikring af dit hus: brandsikring, tyverisikring, indbosforsikring og meget mere. Idényts mål er at være husejernes fortrukne websted for sikring og forsikring af alt, der vedrører hus og have.

Læs mere

Brandsikring og røgalarmer

Brand er enhver husejers mareridt. Derfor er det hele tiden et spørsmål omat skabe sikkerhed og ruste sig mod ildebrand og elliminere brandfælder i hus og have.

Det bidrager idényt.dk til ved gennem vores artikler at rådgive om for eksempel køb og installation af røgalarmer. På idényt kan du også finde både indførende og uddybende artikler om ukrudtsbrændere, pulverslukkere og andre hjælpemidler, hvor ild spiller en rolle.

Vandskader og lynskader

Der er stigende fokus på oversvømmelser og vandskader i dagens Danmark. Vi hjælper med at kommer skaderne i forkøbet. Det sker blandt andet via inhold om stomflodssikring, faskiner og regnvejrsbede.

Idenyt er også stedet at gå til, hvis du vil vide mere om, hvordan man bør forholde sig under tordenvejr og lynnedslag. Læs også om, hvordan man sikrer sig og forsikrer sig mod lynskader på ejendommen.

Nabohjælp og førstehjælp

En af de bedste måder at sikre sit hus på er ved at gøre brug af sine gode naboer. Det kan man selvfølgelig gøre helt uformelt, men der findes også kampagner og organisationer, der har sat nabohjælpen i system. Læs blandt andet her på idényt.dk om, hvordan nabohjælp kan bidrage til at begrænse tyveri og røveri i boligen.

Forbrugerstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen

Idényt formidler også ofte nyheder fra Forbrugerstyrelsen og Sikkerhedstyrelsen. Vi rådfører os og interviewer jævnligt repræsentanter fra både Forbrugerstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen til research og til citat til vores artikler.

Sikring mod svamp og råd i huset

Vi holder også husejere opdateret om, hvordan de kan gardere dig mod svampeangreb i huset og mod angreb af råd. Du kan derfor finde indhold her om, hvad du kan gøre for at bevare et sundt indeklima uden risiko for svampeskader, ligesom du kan finde information om, hvad du skal gøre, når skaden er sket, og svamp og råd har indfundet sig i din bolig.

Rådgivning om radon og radonmålinger

Radon er en radioaktiv gasart, som navnlig i forbindelse med rygning og afbrænding kan være kræftfremkaldende.

Radon kan ikke ses. Den kan kun måles. Find mere information her på idényt om, hvordan og hvornår du skal få foretaget en radonmåling.

Regler og forordninger

Vi skriver både om nye regler og forordninger og om ændringer i mærkninger og certificeringer. Ligeledes finder du også her mange overraskende og nyttige tips og tricks til, hvordan du du generelt kan øge sikkerheden i dit hus.

Nye indbrudstal overrasker
Indbrudstal

Nye indbrudstal overrasker

Eksperterne spærrer øjnene op, efter Danmarks Statistik har offentliggjort de seneste indbrudstal.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere husejere. Få ekspertens 5 råd til, hvordan du går huset efter inden skybruddet rammer - og undgår dyre vandskader - her. 

Sådan finder du brandfælderne i dit hus
brand i hus

Sådan finder du brandfælderne i dit hus

Et af de største mareridt må være, at ens hus brænder ned til grunden. Alt forsvinder: møbler, tøj, vigtige papirer, fotoalbum og alt det andet, vi omgiver os med, fordi vi holder af det. Tjek dit hus for brandfælder.

Syv børn er faldet ud ad vinduet i maj: Sådan forhindrer du ulykker

Syv børn er faldet ud ad vinduet i maj: Sådan forhindrer du ulykker

Rigshospitalet har i maj måned registreret en markant stigning i antallet af indlagte børn som følge af faldulykker ud ad vinduer. Det er derfor nu, man skal tjekke sin bolig og sikre, at vinduer og altan ikke udgør en fare for børnene.

Her er corona-krisens gode nyhed: Antallet af indbrud rasler ned!

Her er corona-krisens gode nyhed: Antallet af indbrud rasler ned!

Corona-krisen har givet indbrudstyvene svære arbejdsvilkår til stor glæde for alle andre. Årsagen er, at mange flere mennesker nu arbejder hjemmefra. Det har betydet, at antallet af indbrud er faldet med 43 procent.

Antallet af indbrud stiger igen: Sådan sikrer du dig i juledagene

Antallet af indbrud stiger igen: Sådan sikrer du dig i juledagene

Juledagene forbindes typisk med hygge og afslapning. Det er dog en god ide at sikre huset mod indbrud, så du ikke får dig en uventet julegave. Bliv klogere på, hvordan du sikrer din bolig i juledagene her.

Derfor lugter din håndsprit af tequila

Derfor lugter din håndsprit af tequila

Mange af os kender lugten fra festlige lejligheder, hvor der også indgår citron og salt. Tequila er populært, men det er også en lugt de fleste gerne vil undgå i dagligdagen. Få svaret på, hvorfor din håndsprit lugter af tequila.

Brandalarmer tilbagekaldt: Virker ikke ved brand

Brandalarmer tilbagekaldt: Virker ikke ved brand

Blandt andet COOP forhandler en af de alarmer, som Sikkerhedsstyrelsen advarer om. Også en brandtryks-alarm fra en af verdens førende producenter er blevet tilbagekaldt.

Håndsprit tilbagekaldt: Kan være kræftfremkaldende

Håndsprit tilbagekaldt: Kan være kræftfremkaldende

Miljøstyrelsen tilbagekalder en række hånddesinfektionsprodukter, der indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof PHMB. Se her hvilke produkter du skal undgå.