Her er corona-krisens gode nyhed: Antallet af indbrud rasler ned!

Corona-krisen har givet indbrudstyvene svære arbejdsvilkår til stor glæde for alle andre. Årsagen er, at mange flere mennesker nu arbejder hjemmefra. Det har betydet, at antallet af indbrud er faldet med 43 procent.

Som det hedder i det gamle ordsprog, så er der ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gælder også corona-krisen, som har kostet sygdom og dødsfald, har taget livet af virksomheder – og kostet mange penge for både mennesker og samfund.

For på et punkt har corona-krisen været en fordel. Det gælder antallet af indbrud, som er faldet dramatisk.

I første kvartal af 2021 var der 3.042 anmeldte indbrud. Det er langt færre end i første kvartal 2020, hvor der var 5.354. Det er med andre ord et fald på 43 procent.

  • – Indbrudstyvene har fået historisk svære betingelser i disse tider, hvor langt de fleste danskere arbejder hjemmefra. I tiden før corona stod de fleste hjem belejligt tomme i dagtimerne, men nu fyldes de af arbejdende forældre og af unge, der får hjemmeundervisning, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i ejendomsmæglerkæden Estate, i en pressemeddelelse.

Regeringen valgte at lukke Danmark ned første gang 11. marts 2020. Og hvis man sammenligner første kvartal i 2020 med første kvartal i 2019, var der også en nedgang i antallet af indbrud – men kun med 17 procent.

Og det faldende antal indbrud kan meget vel være en tendens, der holder sig.

  • – Nye arbejdsmønstre – som følge af nedlukningen – vil være med til at understøtte udviklingen fremadrettet. Flere af os vil nok oftere benytte muligheden for hjemmearbejde, end det historisk har været tilfældet. Samtidig bliver de private alarmsystemer bedre og smartere, og flere boligejere får installeret løsninger, som holder tyven væk, siger Alexander Falck Winther.

Mest læste artikler