Miljøstyrelsen advarer: Giftige stoffer i spray-produkter til bl.a. terrasser og tage

Miljøstyrelsen har netop nedlagt salgsforbud mod en række produkter, der bruges til desinfektion af blandt andet terrasser, tage og vandbeholdere samt til at fjerne mug og skimmel. Produkterne indeholder meget giftige stoffer (PMHG og PGH), der har vist sig at være farlige ved indånding.

Undgå produkterne i sprayform

Miljøstyrelsen advarer mod at bruge produkter, som indeholder stofferne PMHG og PGH i sprayform eller fint forstøvet form. To firmaer har fået påbud om at tilbagekalde produkterne fra markedet, så de kan give produkterne rigtig faremærkning.

Virksomheder har stoppet salget

I Danmark kender Miljøstyrelsen to virksomheder, Ketox A/S og Aquatex ApS, som markedsfører produkter med de meget giftige stoffer. Begge virksomheder har øjeblikkeligt stoppet salget af alle deres produkter som indeholder disse stoffer.
Miljøstyrelsen advarer mod følgende produkter, som indeholder de giftige stoffer:

  • Agrosept bliver solgt til en række desinfektionsformål til landbrug, herunder desinfektion på sprayform i stalde.
  • Algerex-produkter markedsføres både i flydende form og på tabletform til desinfektionsformål mod belægninger på tage, murværk og terrasser samt til behandling i vandanlæg og vandbeholdere. Produkterne sælges både til privat og professionel anvendelse.

Købere opfordres til at kontakte forhandler

Miljøstyrelsen advarer mod brug af de mangelfuldt faremærkede produkter. Købere af disse produkter opfordres til at kontakte forhandleren for at få oplyst, hvordan produkterne kan leveres tilbage. Indholdsstofferne i de to produkter har omfattende effekter på lungerne ved indånding i sprayform.

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion er ved at undersøge, om stofferne også findes i andre produkter i Danmark.

Mest læste artikler