Overraskende: Coronakrisen fører til markant fald i indbrud

De sidste par uger har for de fleste handlet om at tilpasse sig til en ny hverdag, og det ser ud som om at omvæltningen også har ændret noget for indbrudstyvene. Deres aktivitet har nemlig været faldende i coronadagene.

De danske villaveje har set mindre kriminalitet, i form af indbrud, de seneste uger end de plejer. Nordsjælland er en af det hårdst ramte områder i forhold til indbrud, og selv her ses et markant fald i anmeldelser.

Faktisk fik Nordsjællands politi ikke én eneste anmeldelse om indbrud fra torsdag morgen til fredag morgen, hvilket er meget usædvanligt for denne landsdel. Det er ikke sket i nyere tid, fortæller Jens-Christian Bülow, politidirektør ved Nordsjællands Politi til Berlingske.

Og siden denne dag har har niveauet i Nordsjælland ligget på et meget lavt niveau med mellem 3-5 indbrud i døgnet.

Københavns Vestegns Politi kan også oplyse om en faldende anmeldelseskurve og endda flere dage uden nogen anmeldelser overhovedet. Vestegns Politi er generelt ikke så hårdt ramt som Nordsjællands politi, i forhold til anmeldelser om indbrud i privat beboelse.

Og i Nordsjælland er antallet af indbrud heldigvis også generelt faldende. I begyndelsen af 2020 var antallet af indbrud lavere end det var i begyndelsen af 2019.

Det generelle fald skyldes at borgerne er blevet meget opmærksomme på problemet og er gode til at yde nabohjælp, som er en rigtig god indbrudssikring og så skyldes det naturligvis også politiets arbejde.

Hvorfor er antallet af indbrud faldet?

I de sidste uger har de fleste danskere holdt sig hjemme og det gør samtidig at indbrudstyvene ikke kan arbejde i fred. Det kan muligvis være forklaring på de faldende tal.

Spetakler stigende

Vi kan glæde os over færre indbrud men desværre er der en stor stigning i anmeldelser af husspektakler.

Politiinspektør Mikael Wern forklarer:

– Ja, vi ser en stigning, hvad angår uorden i hjemmet. Det er nok naturligt, når folk lever mere inden for hjemmets fire vægge i forhold. Det er et af de områder, som vi følger nøje

Normalt får politiet på landsplan omkring 20 anmeldelser om uorden i hjemmet, men i disse dage er tallet helt oppe på 30 anmeldelser om dagen.

Mest læste artikler