Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For tredje år i træk er antallet af indbrud i juledagene nemlig faldet. Læs hvordan du sikrer dig mod indbrud her.

Juledagene har tradition for at være indbrudstyvenes travleste tid på året – og i år er ingen undtagelse.

I perioden fra den 20. december og frem til og med den 27. december 2018 modtog politiet nemlig i alt 744 anmeldelser om indbrud i boliger.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet. 

Selvom det betyder, at mange boligejere i år er blevet mødt med en ubehagelig overraskelse, betyder det samtidig, at antallet af indbrud i juledagene er faldet for tredje år i træk.

I 2015 modtog politiet hele 1351 anmeldelser på landsplan, men siden da er antallet af indbrud i juledagene faldet støt. I 2016 blev 873 hustande udsat for indbrud, og sidste år faldt antallet af anmeldelser til 815.

Fald i antallet af indbrud

I løbet af de seneste par år har politiet set et fald i antallet af indbrud generelt.

– En af de ting, der bidrager til den positive udvikling er, at befolkningen generelt er blevet mere bevidste om, hvad de selv kan gøre for at holde øje med deres bolig og lokalområdet, lyder det i Rigspolitiets opgørele.

Selv om antallet af indbrud fortsat falder, så er det stadigvæk en trist og utryg oplevelse for dem, der kommer hjem til en gennemrodet bolig.

Derfor er det en god idé at følge Rigspolitiets råd til at undgå indbrud, når du forlader hjemmet i flere dage.

Politiets råd til dig, der vil sikre dit hjem

  • Fjern dine værdier fra vinduerne, så tyven ikke så nemt kan se dem.
  • Lad det rode lidt i haven og efterlad gerne opvask i køkkenet.
  • Brug tænd/sluk-ure til lys og radio.
  • Træk gardinerne for i soveværelset, men ikke i hele huset.
  • Fortæl dine naboer, hvornår du er væk, så de kan nabohjælpe dig.

Er uheldet ude har Rigspolitiet en håndfuld gode råd om, hvordan du skal gribe det an.

Hvis du har haft indbrud

  • Hvis indbrudstyven stadig er i huset så ring 112.
  • Ellers anmeld indbruddet til politiet på 114 og vent med at rydde op, til vi har været der og sikret eventuelle spor. Da der er en del indbrud i juleperioden, kan det vare lidt længere tid, før vi kommer frem.
  • Har du fået stjålet dankort eller lignende, så spær kortet hos din bank, og har du fået stjålet en bilnøgle, så kontakt dit værksted, så låsen kan blive stillet om
  • Skab overblik over, hvad du har mistet. Kontakt dit forsikringsselskab og anmeld indbruddet.
  • Tænk over, om du kan sikre dit hus bedre. Har du haft indbrud, kan det ske igen, så gør det sværere for tyven at vende tilbage

Mest læste artikler