Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

Mange danskere køber deres julegaver på nettet. Men der er mange falske webbutikker, der lokker med fristende tilbud, så tænk dig godt om, inden du trykker ’køb’. Her er fire gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt.

Internettet gløder, og pakkeposten har travlt, når danskerne julehandler for milliarder på nettet.

Men falder du over et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, så er det en god ide at tænke dig om en ekstra gang, inden du køber. For det kan være falske webbutikker, der forsøger at lokke dig til at slå til hurtigt.

– Der er mange falske webbutikker, der med fristende tilbud på sko, smykker og elektronik forsøger at få folk til at slå til. Derfor er der rigtig god grund til at være ekstra opmærksom, når julegaverne skal findes på nettet lige nu, skriver Per Olsen, der er sikkerhedschef i Telenor, i en pressemeddelelse.

Per Olsen har fire gode råd til at gøre julehandel mere sikker.

1. Kontroller sælgeren

Kender du ikke den webbutik, du handler i, er der god grund til at tjekke den en ekstra gang, inden du trykker ’køb’. Tjek webbutikken på anmeldersider som f.eks. Trustpilot og læs, hvad andre forbrugere har gjort sig af erfaringer.

2. Pas på opslag på sociale medier

Der er mange opslag med gode tilbud på de sociale medier lige nu. De forsøger at lokke dig til at slå til med det samme. Husk derfor altid at forholde dig kritisk til webbutikken – også selv om den forsøger at få dig til at købe med det samme for at opnå en god rabat.

3. Dårlige formuleringer

Hold øje med dårlige formuleringer og åbenlyse grammatiske fejl. Typisk er falske webbutikker lavet af udenlandske it-svindlere, der har brugt oversættelsesmaskiner.

4. Mavefornemmelse

Hvis en pris lyder for god til at være sand, er den det formentligt også.

Mest læste artikler