Sådan undgår du indbrud i juletiden

Jul og nytår topper listen over indbrudstyvenes travleste perioder - og for hvert år bliver de mere udspekulerede. Det sætter husejerne på hård prøve. Få her tre gode råd til at holde tyvene ude.

Den søde juletid er på vej, og det betyder, at flere danskere tager på julebesøg rundt omkring i landet. Derfor kommer flere boliger til at stå tomme, og det er rent guf for indbrudstyve, der plejer at nyde godt af den travle højtid. Ifølge Danmarks Statistik har omkring 29.000 danskere hvert år besøg af tyve – og antallet af indbrud topper i juletiden.

Vil du holde tyvene fra hjemmet, er det desværre ikke altid nok med en almindelig lås og et ”Nabohjælp”-skilt, for tyvene bliver mere udspekulerede. Faktisk er de så gode til at finde en vej ind i vores hjem, at Danmark er det land i Europa, der har flest indbrud i private hjem per indbygger.

Uforberedte forstyrrelser

Selvom indbrudstyvene er blevet mere grundige i forberedelsen af deres indbrud, erfarer alarmfirmaet Protect dog, at de ikke kan ignorere uforudsete forstyrrelser. Derfor giver de i en pressemeddelese deres bedste råd til, hvordan du undgår indbrud i juletiden.

Sådan undgår du indbrud i juletiden

Vil du undgå indbrud i juletiden, får du her tre gode råd:

1. Undgå tomme indkørsler og mørke stuer

Gør det sværere for tyven at afkode, om du er hjemme, ved at have lyset tændt og eventuelt en radio kørende. Det er også en god idé at have en bil stående, så måske du kan lave en aftale med din nabo, der holder jul hjemme, om, at vedkommende flytter sin bil over i din carport.

2. Se, hvad tyven ser

Gå en runde om huset og kig ind ad dine vinduer, så du ser, hvad tyven ser. Ligger der dyre bærbare computere fremme, eller står der designstole lige ud for vinduet, kan du overveje at flytte dem, så de ikke er så tydelige for tyven at få øje på.

3. Skilt med dine alarmer

Tyvene orienterer sig efter indgange og flugtveje, da deres største frygt er at blive set. Ved at gøre opmærksom på, hvilket alarmudstyr du har, kan du derfor skræmme tyvene væk på forhånd. De ved nemlig, hvilke alarmer de skal gå uden om, så har du avancerede af slagsen, er det en god idé at skilte med det. Nogle alarmer kan for eksempel besværliggøre indbruddet for tyven ved at øge tiden, det tager at finde værdier, ved at bruge en tågekanon.

Få flere gode råd til, hvordan du beskytter din bolig mod indbrud her.

Mest læste artikler