Tjek dine vinduer og døre, så de er sikrede mod tyveknægte

Ved indbrud kommer tyven ofte ind igennem et vindue eller terrassedøren. Få gode råd til at sikre dig imod de ubudne gæster, og hvis uheldet er ude, hvordan du kommer lettere igennem forsikringssagen.

Døre og vinduer skal have ekstra låse og beslag

Der er mange produkter, som kan gøre vejen ind i huset så besværlig, at de fleste indbrudstyve må give op. Det handler særligt om vinduer og døre, der kan forstærkes med ekstra låse og beslag. Ruderne kan udskiftes med laminerede glas, der stort set ikke kan slås i stykker – og både vinduer og døre kan sikres med stål-persienner.

Fotografér dit indbo, og gem kvitteringer

Selv om det er en ubehagelig tanke, kan der alligevel blive indbrud – og så gør det situationen meget lettere bagefter, hvis du har tjek på forsikringen og kan dokumentere, hvad familien rent faktisk havde i huset – og hvad genstandene har kostet.

Forsikringssummen skal passe til dit indbo

Husk også at tjekke summen for særligt privat indbo – herunder hører alt familiens elektroniske udstyr. Desuden kunstværker, malerier, pelse, spiritus, vin, våben og ægte tæpper. Ved indbrud dækker indboforsikringen både almindeligt indbo og særligt indbo. Men ved simpelt tyveri, hvor der ikke er synligt tegn på indbrud, er der begrænset dækning.

Få hjælp fra din nabo mod indbrud

Danske villaejere får nabohjælp i kampen mod indbrud. I hvert fald svarer 3/4, at de holder øje med naboens hus og omvendt. Tallet stammer fra idényts villapanel, hvor 8.720 læsere har svaret på spørgsmål om bl.a. indbrud. 

Mange har ikke ekstra alarmsystemer

Ca. 25 pct. idényts villapanel siger, at de har ekstra sikring af vinduer og døre, mens hele 46 pct. slet ikke har nogle ekstra sikkerhedssystemer i boligen. Det er især villaejere med høj indkomst, der allerede har sikret boligen på forskellig vis.

Foto: SecuyouEt tryk låser alle døre og vinduer

Med et helt nyt låsesystem kan du med et enkelt tryk på en trådløs fjernbetjening låse alle døre og vinduer og samtidig sikre dig, at der fx ikke er åbne vinduer. Systemet består af batteridrevne låse, der monteres på dør- og vinduesgreb, samt en trådløs fjernbetjening. Låsene hjælper også med at gøre flugt­vejen besværlig for eventuelle tyve, fordi låsene (i låst tilstand) ikke kan åbnes indefra af uvedkommende. Systemet markedsføres af Secuyou.

Foto: Dansk IndbrudssikringIndbrudssikrede vinduer og døre

En anden type tyverisikring sikrer vinduer, terrassedøre og døre, med ekstra mange, stærke, hærdede beslag og paler, skråtstillede skruer og ekstra låsebeslag. Vinduerne har lamineret fastlimet glas, der næsten er umuligt at slå i stykker, samt aflåselige håndtag. Vinduerne kommer fra Dansk Indbrudssikring.
Foto: Alux

Gardinet er en vinduessikring

Sikkerhedsgardiner af aluminium er et andet produkt på det danske marked. Sikkerhedsgardinet er kompakt og kræver meget lidt plads over eller i vinduet/døren. Leveres også med integreret indvendigt rullegardin i mange farver og mønstre, og det har dermed flere funktioner ud over indbrudssikring: Mørklægning, solafskærmning og lysregulering. Fra Alux

Foto: PN BeslagSmå beslag med stor virkning

Et almindeligt vindue eller en terrassedør kan være ret enkel at brække op. Det kan små indbrudshæmmende beslag lave om på. Du kan købe beslag, der hindrer tyven i at fjerne glaslisten fra husets vinduer. Andre beslag forstærker husets døre eller sikrer de lukkede vinduer ekstra imod indbrud. Fra PN Beslag

10 tip mod tyve og tyveri

 1. Hav gode naboer, der holder øje med huset. Fortæl din nabo, hvis du tager væk, giv et telefonnummer.
 2. Huset skal se beboet ud.
 3. Der skal være gode låse – ikke bare i hoveddøren, men i alle døre.
 4. Vinduerne skal have solide beslag.
 5. Yderdøre skal helst have to låse, hvor den ene kun kan åbnes med nøgle – også indefra.
 6. Installér sensorer, der tænder for det udendørs lys.
 7. Installér lydalarmer. De får ofte tyven til at opgive indbruddet.
 8. Brug ikke autosvar på mail til at fortælle, at du er på ferie.
 9. Vær forsigtig med de oplysninger, du lægger ud på Facebook.
 10. Husk at lukke/låse vinduer og døre. Hvis tyven fx kommer ind igennem et åbent vindue, er der forsikringsmæssigt tale om “simpelt tyveri”, og så er erstatningen væsentligt nedsat.

Foto: RationelHvis du har haft indbrud

 • Ring til politiet. Lad være med at røre ved noget eller rydde op, før politiet har været der – I kan ødelægge spor.
 • Ring til forsikringsselskabet. Tjek, om der er stjålet hævekort eller mobiltelefoner med simkort – og spær alle stjålne kort.
 • Minimer skaden. Ring evt. til glarmester og låsesmed, så huset kan låses.

Efter politiet har optaget rapport

Når politiet har været der, kan I gå i gang med at rydde op og få et mere præcist billede af, hvad der mangler. Husk: Smid ikke beskadigede ting væk, før forsikringsselskabets taksator har set det, eller din sag er afsluttet. Du skal kunne sandsynliggøre over for forsikringen, at dine ejendele har været i huset, og at de er blevet stjålet. Tag film/fotos af alle ejendele, og læg billederne fx hos familie.

Mest læste artikler