Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

Hedebølger og varmebølger er heller ikke i år et særsyn i Danmark. I 2018 var der i perioder afbrændingsforbud i store dele landet, hvad vi dog er sluppet for indtil videre i år.

Men med høje temperaturer flere dage i træk , er det ikke underligt, hvis træer, buske og plæner rundt om i landet tørster og er letantændelige.

Varmegraderne sender med jævne mellemrum beredskabsstyrelsens brandfareindeks i vejret.

På beredskabsstyrelsens nye hjemmeside brandfare.dk kan du hele sommeren se, hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde.

Og der er god grund til at være påpasselig i disse dage, hvor der i dele af landet advares om “høj” eller “meget høj” brandfare. Du kan se den aktuelle brandfare i dit lokalområde her.

Afbrændingsforbud

I skrivende stund er der ikke indført afbrændingsforbud i nogle danske kommuner, men du kan til enhver tid holde dig opdateret på, om der er afbrændningsforbud i din kommune på hjemmesiden her.

Indføres der afbrændingsforbud i din kommune kan du læse mere om, hvad det betyder på denne artikel om reglerne for afbrændingsforbud.

Så længe der ikke er afbrændingsforbud kan du dog godt tænde op i grillen eller bruge ukrudtsbrænderen, hvis bare du tager dine forholdsregler.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger din ukrudtsbrænder forsvarligt.

Mest læste artikler