DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Denne fælde fanger det nye skadedyr, der invaderer danske hjem

Et nyt skadedyr er kommet til Danmark og skaber allerede problemer i mange hjem. En dansk-udviklet fælde gør det af med de ubudne gæster.

Sølvkræg og sølvfisk

Et skadedyr kaldet skægkræ har de seneste måneder taget turen fra Sverige og Norge og er nu begyndt at invadere danske hjem i stort tal. Insektet er i familie med den mere velkendte sølvfisk, men modsat sin fætter er skægkræet dobbelt så stor, den spreder sig hurtigt, og den trives i alle dele af dit hjem. Den er derfor ekstremt svær at få bugt med.

En fælde ruster dig dog til kampen mod det genstridige skægkræ – og tilmed også sølvfisk. Det drejer sig om den miljøvenlige Green Protect Sølvfiskfælde, som kan købes i de fleste detailbutikker for omkring 50 kroner. Fælden indeholder et specielt lokkemiddel i form af feromontabletter, der udsender en duft specielt målrettet skægkræ og sølvfisk. Duften, som er uden giftigt indhold, virker berusende på de små insekter, og de vil derfor gå lige i fælden.

Fælden fanger skægkræ og sølvfisk

For at sikre en høj fangstrate har fælden et patenteret limmønster, man ikke finder hos andre mærker. Den såkaldte CoreDot teknologi sikrer, at indfangede sølvfisk/skægkræ ikke blokerer for andre insekter, og at Green Protect-fælden virker i længere tid. Den langtidsholdbare lim virker desuden effektivt indendøre hele døgnet – for eksempel på badeværelser, i køkkener og andre opholdsområder.

Bemærk, at en meget høj fangstrate af enten sølvfisk eller skægkræ, kan indikere, at du skal have professionel hjælp.

Sådan kender du forskel på skægkræ og sølvfisk

Sølvfisken kan kendes på dens sølvfarvede udseende og de to antenner forrest på kroppen. Den kan blive op til 10 mm lang og kan leve i op til fem år. Sølvfisk er et skadedyr, der er aktivt om natten og trives i fugtige, varme miljøer. Den kan oftest findes i badeværelser, vaskerum, køkkener og loftsrum. De gemmer sig i revner og sprækker, hvor de også lægger deres æg. Har du mange sølvfisk, kan det tyde på, at du enten ikke lufter ordentligt ud, eller at der er et fugtproblem i dit hus.

Skægkræ minder meget om sølvfisken, men den er gråbrun i farven og dobbelt så lang (omkring 12-18 mm). Den kan kravle på lodrette overflader, trives i hele boligen, og er stort set altædende. Det vil sige, at den lever af små mængder døde insekter, tapet og papir, men også mel og gryn. Skægkræ trives i hele huset i modsætning til almindelige sølvfisk, der normalt holder sig til fugtige rum som badeværelser eller køkkener.

Mest læste artikler