Derfor skal du lade hvepsene være

De sortgule sværmere går efter din mad, er aggressive - og de stikker. Det er nok de færreste danskere, der er bedste venner med hvepsen. Men du bør tænke dig om, inden du henter fluesmækkeren.

Hvepsen kan være til stor gene særligt i sensommeren, når den danske mad nydes på terrasserne rundtomkring i Danmark. Finder du et hvepsebo i haven, vil den første indskydelse formentligt være at få fjernet det hurtigst muligt, men det kan skabe andre problemer, lyder det fra Jes Aagaard, der er biolog og naturvejleder hos Naturstyrelsen. Det skriver Ekstrabladet.

Læs også: Hestebremser | Undgå bid og larver fra klæg og bremser

Han mener, at vi slet ikke bør hade hvepsene så meget, som mange danskere gør. De gør nemlig gavn på mange andre punkter, som vi ikke nødvendigvis er klar over.

– Hvis vi ikke havde hvepsene, ville vi også blive morderligt kede af det, for de sætter en frygtelig masse af de insekter, der også plager os, til livs. De udgør en væsentlig del af hele den økologiske omsætning, så derfor ville vi blive kede af at undvære dem, siger han.

Hvepsen er havemenneskets ven 

Hvepsene spiser blandt andet myrer og bladlus og bør derfor i stedet betragtes som havemenneskets ven. Hvis ikke hvepseboet er til stor gene, anbefaler han derfor, at man ikke fjerner det. Og hvis du stiller vand frem i haven, så kan hvepse og andre dyr nyde godt af det i løbet af sommeren og herigennem bidrage til havens cyklus. 

Mest læste artikler