Ekstra høj bestand: Rotterne kommer nu!

En mild vinter og et lunt forår får rotterne til at søge mod de danske hjem. Er rotterne nået til din bolig endnu? Find ud af, hvad du kan gøre for at forhindre rotteangreb i dit hjem her.

Efteråret går på held, og snart rammer vinterens kulde og frost. De lavere temperaturer får os til at søge indendørs. Vi er dog ikke de eneste, der søger mod varme og ly fra vinterens kolde mørke.

Rotter begynder at hungre efter vand, mad, varme og skjulesteder. De søger derfor mod danske hjem.

– Det er lige nu, man skal være særlig opmærksom, hvis man ikke vil risikere at få besøg af rotter. Nu er selv majsmarkerne høstet, og det bliver sværere og sværere for rotterne at finde føde og at gemme sig i naturen, som vinteren skrider frem. Det gør dem utrygge og får dem til at søge mod bygninger, i første omgang særligt i nærheden af marker, moser og natur, hvor de normalt befinder sig, fortæller Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil Skadedyrsbekæmpelse, i en pressemeddelelse.

En særdeles høj bestand

Bestanden af rotter er særdeles høj i år grundet den milde vinter sidste år og det lune forår i år. Det har givet rotterne de perfekte forhold for at kunne overleve og formere sig i stor stil.

– Vi har allerede rigtig travlt med at bekæmpe rotter, både hos private og i virksomheder, og antallet af anmeldelser vil formentlig kun stige i de kommende måneder, hvor det bliver køligere, og rotterne i stigende grad bliver desperate, fortæller Claus Schultz.

Sådan undgår du rotteangreb

Hvis du vil undgå uønsket besøg af rotter derhjemme, kan du tage dine forholdsregler både i haven og i huset.

  • Fjern nedfaldsfrugt i haven. Det er nemlig lokkemad for rotterne. Hvis du har et skur, som du opbevarer frugt og grønt eller foder i, så brug spande med låg frem for flamingokasser, som en rotte hurtigt kan gnave sig igennem.

  • Begræns foder til fuglene. Læg ikke mere foder ud, end hvad fuglene kan nå at spise på en dag. Det er også en god ide at hænge det op, hvor det er mindre tilgængeligt for rotterne.

  • Det er en god ide at tætne revner, sprækker og huller i huset. Rotter kan nemlig trænge igennem et hul på størrelse med en to-krone.

  • Tjek om udluftningsriste sidder løst. Det er også oplagte indgange for rotter.

  • Har du en brændestabel, kan 

  • Har du oplagret en brændestabel, kan det tiltrække rotter og mus.

Mest læste artikler