Flæskeklannere invaderer villakvarter – disse danskere risikerer besøg af ådselæderne

Et villakvarter i Hedensted i Østjylland har fået uventede gæster i form af flæskeklannere. Flere danskere risikerer besøg.

Indbyggerne i et villakvarter i Hedensted har fået uønsket besøg af horder af flæskeklannere. Det skriver TV SYD. Udendørs lever billerne af ådsler såsom døde gnavere og fuglerester, hvorfor de også kaldes ”naturens skraldemænd”. Men trænger de ind i dit hus, vil de mæske sig i dine madvarer.

Netop sidstnævnte er situationen i Hedensted, hvor flæskeklannerne er rykket ind i blandt andre Sabrina Barrets hus. Dagligt finder hun mellem 10 og 15 flæskeklannere, som er på jagt efter noget spiseligt i hendes hus.

– Vi ved, de lægger æg i madvarer, så vi dobbelttjekker maden og sier alt for at være sikre på, hvad der ligger i poser og lignende, fortæller Sabrina Barret, som på trods af besøg fra en skadedyrsbekæmper endnu ikke er sluppet af med plagen.

Stammer formentlig fra minkfarme

Mistanken er, at flæskeklannerne stammer fra en nærtliggende nu nedlagt minkfarm, hvor minkfodret er forsvundet sammen med minkene. Og ifølge DR bekræfter Morten Helholm, der er områdeleder og biolog i skadedyrsfirmaet Mortalin, mink-teorien:

– Jeg tror, at vi i branchen generelt er ret enige om, at det er, fordi man har slået alle minkbestande ned, og så er der lige pludselig en hel masse sultne flæskeklannere, der ikke længere kan ernære sig derude og søger andre steder hen, siger han.

Morten Helholm fortæller, at flæskeklannerne ikke bare plager Hedensted, men at det er et landsdækkende problem for boliger nær tidligere minkfarme.

Mest læste artikler