Sådan undgår du fluer og hvepse

Hvepse ved middagsbordet, fluer i morgenkaffen og den summende lyd af myg i aftenmørket har altid været en del af den danske sommer. Se, hvordan du undgår dem her.

Hver sommer bliver vi plaget af fluer og hvepse, der spiser vores mad, når de invaderer grillbordet. Især sidstnævnte er ofte generende i sensommeren, hvor maden i hvepseboet er ved at slippe op. 

Ifølge skadedyrsekspert hos Tanaco, Paul Ashton, er der dog en del forholdsregler, som du kan tage, for at undgå de værste plager.

Sådan undgår du de plagende insekter

1. Minimer føden for hvepse og fluer

Først og fremmest handler det om at minimere føden for både hvepse og fluer. Hold rent i køkkenet, og sørg for at komme ud med skraldet oftere, end du plejer. 

Samtidig er det vigtigt, at maden på bordet ikke får lov at stå for længe, da fordærvelsen hurtigt indtræffer, og det tiltrækker fluerne. Alternativt kan det hjælpe, hvis du kan dække maden til, så fluer og hvepse ikke kan tilgå maden.

2. Farvel med fluenet

For at undgå en hær af fluer og hvepse inde i huset er det nærliggende at holde døre og vinduer lukkede, men det kan være svært, når temperaturen stiger. Hvis du sætter fluenet på dine vinduer, kan du holde en meget stor del af insekterne ude. 

3. Fjern kød med det samme

Pas på at have kød til at stå frit fremme i køkkenet i lang tid, da det vil tiltrække spyfluer, der vil lægge æg i kødet. Den almindelige husflue lægger i øvrigt sine æg i fødevarer, gerne kød, der er gået i forrådnelse. Derfor skal fødevarer hurtigst muligt på køl i sommervarmen. 

4. Bekæmp med stærkere midler

Hvis det bliver en decideret plage med fluer og hvepse både inde og ude, kan insekterne bekæmpes med forskellige skadedyrsbehandlinger – det vil ofte foregå ved, at du sprayer det område, hvor du gerne vil bekæmpe insekterne.

Når det kommer til hvepse, er det dog bedst at bekæmpe dem før solopgang og efter solnedgang, når hvepsene er hjemme i boet.    

Mest læste artikler