Varmekabler i tagrenden får istapperne til at forsvinde

Undgå faren for istapper ved at efterisolere taget eller lægge varmekabler i tagrenden. Varmekablerne skal monteres af en installatør, men når de først er lagt på plads kan de blive liggende året rundt. Vælg varmekabler med termostat, så de automatisk tænder og slukker, når der er brug for det.


Istapper opstår, når vandet i tagrenden er frosset til

Istapper dannes, når sneen på taget smelter, uden at kunne komme væk, fordi tagrenderne er frosset til. Især på ældre tage, der er dårligt isoleret, kommer der mange istapper. Så du kan løse problemet ved at efterisolere taget, men du kan også få lagt varmekabler i tagrender og nedløbsrør.

Vælg varmekabler med termostat
For at spare på elregningen, er det en god idé at vælge varmekabler med en lille føler, som registrerer, når temperaturen bliver så lav, at der er sne eller is, og slår varmen til. På den måde er varmekablerne automatisk kun tændt, når der er behov for det.

Varmekanaler skal monteres af en professionel
Varmekabelanlægget skal have jordforbindelse, så få en fagmand til at lægge varmekablerne – han kan også sørge for at dimensionere systemet, så du får et system, der matcher dine tagrender. Det er også vigtigt, at varmekablerne ikke varmer for meget, hvis din tagrende er af plastik.

DEVIForhindrer murskader
Varmekabler kan også forhindre fugt og frostskader på den øverste del af husmuren. Kablerne skal blive liggende året rundt og kræver ikke speciel vedligeholdelse – men det er vigtigt at rense tagrenden, inden vinteren sætter ind.

Hvad koster det?
Regn med, at det koster omkring 3.000 kr. for varmekabler og termostat med føler til 12 meter tagrende. Hertil kommer udgift til selve installationen.

På næste side kan du bl.a. læse mere om, hvordan du undgår istapper fra dine tagrender.#br

Det er vigtigt at rense tagrenderne
Men varmekabler eller ej, så er det vigtigt at rense tagrenderne, inden vinteren sætter ind. Ellers kan regn- og smeltevand ikke løbe væk. Rens tagrenden med hånden eller en planteske, så alle blade og alt skidt er fjernet. Gnub evt. med en børste, og spul efter med vand.

Kabler holder i mange år
Holdbarheden vil under normale omstændigheder være over 10 år, et kabel kan sagtens holde i 20 – 30 år, fordi materialet er UV bestandig og bliver ikke nedbrudt af solens påvirkning.

Undgå istapper

  • Undersøg hver morgen, om der begynder at danne sig istapper. Hvis ja, så bank dem ned.
  • Sørg for, at taget er velisoleret, så den varme luft inde i huset ikke smelter sneen på taget løbende.
  • Installer varmekabler i tagrenden.
  •  

Mest læste artikler