Trapper

De bedste tips og tricks om trapper

Har du et hus med en ældre trappe, der ikke længere ser helt så flot ud, som den måske engang gjorde? Så fortvivl ej. Her finder du nemlig gode tips og tricks til, hvordan du let kan pifte den gamle trappe op ved hjælp af en række meget simple midler.

Du kan blandt andet vælge at male trappen. En lille smule maling på trappen vil gøre en stor forskel, og du kan endda ændre trappen markant ved at give den en anden farve, end den havde tidligere. Hvis du har en ældre trætrappe, kan det også være en fordel at give trappen en bejdsning. Alternativt kan du beklæde trappen med tæpper, laminat eller vinyl, der alle er skridsikre materialer, der sikrer, at du ikke falder på trappen.

Sådan bygger du dine egen trappe

Det behøver slet ikke være svært at bygge sin egen trappe i hjemmet, hvad end du foretrækker at bygge en trappe af træ eller en trappe af fliser. Med det rigtige værktøj kan du bygge trappen selv, og den løsning er ofte langt billigere, end hvis du vælger at få professionelle håndværkere til at gøre det.

Ud over at du kan spare en formue ved at bygge din egen trappe, så kan du også selv være med til at sikre, at trappen kommer til at se ud nøjagtigt, som du gerne vil have, den skal se ud. På idenyt.dk finder du en udførlig guide til, hvordan du nemt kan lave en trappe i træ til et samlet budget på cirka 4000 kroner.

Hvor høje skal trappetrinene være?

Det er meget vigtigt, at trappens trin er i den helt rigtige og korrekte højde. Det har stor betydning for, hvordan den er at gå på. Det samme gør sig gældende i forhold til trappetrinenes dybde.

Som udgangspunkt bør et enkelt trappetrin ikke være under 25 cm dybt. Helt optimalt er det dog først, hvis trinnet er omkring 30-40 cm i dybden. For højden gør sig gældende, at det mest optimale mål er et sted mellem 12-16 cm. Derudover bør man aldrig bygge et trin, der er højere end 21 cm. Det kan blandt andet være vigtigt, hvis det er meningen, at ældre mennesker eller børn skal benytte trappen regelmæssigt.