Så høje skal dine trappetrin være

Er du ved at bygge en ny trappe til hjemmet, er det vigtigt at trinnene har den rette højde. Vi viser dig her, hvordan du skal gøre.

Så høje skal dine trappetrin være

Den korrekte trinhøjde har meget at sige, og vil afgøre, hvorvidt din trappe er funktionel og god at gå på. Er trinnene for høje, vil trappen blive for stejl og den vil blive hård og tung at bruge.

For de fleste trapper er den mest optimale trinhøjde omkring 12-16 cm – højden bør dog aldrig overstige 21 cm, da det vil blive alt for voldsomt.

Når du bygger en ny trappe, skal du huske at have in mente, hvem der kommer til at bruge den mest. Og er der ældre eller småbørn i hjemmet, bør trinnene ikke være særligt høje, da det ikke vil tilgodese deres behov.

Læs også: Byg en ny trappesten på en weekend – sådan gør du

Husk dybden på dine trappetrin

Dybden på dine trappetrin har også stor indflydelse på trappens funktionalitet. Hvis trinnene er for dybe, vil man bruge ekstra tid og kræfter på gå på trappen. Hvis trinnene derimod er for korte, vil man have svært ved at finde ordentlig støtte og balance.

Et trin bør som regel ikke være under 25 cm. I stedet skal trinnet være omkring 30-40 cm for at kunne fungere optimalt.

Der findes en god grundregel, som er nem at bruge, hvis du skal bygge en trappe, og er i tvivl om trappens mål. Grundreglen hedder:

2 x trinhøjde + 1 x trin = 62cm.

I følge formlen skal resultatet ende på omkring 62cm, for at få et passende trin. Formlen kan dog gradbøjes og resultatet justeres, da 62cm ikke altid vil være den bedste løsning for dig. Der er nemlig flere faktorer, der kan spille ind. For eksempel, hvis du skal bygge en terrassetrappe i stejleomgivelser, skal trinhøjden justeres.

Mest læste artikler