DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET
Vælg den rigtige trappe til dit hus

Vælg den rigtige trappe til dit hus

En trappe er på mange måder husets største møbel. Den skal holde til dagligt brug, være sikker og fungere med boligens stil. Derfor er materialer og placering af stor vigtighed, når du skal etablere en ny indendørs trappe.Vinduespladsen

Twitter Print

Trappens design skaber rummet

Fordi en trappe er så dominerende et element kan du vælge at gå to veje. Enten et design der matcher de øvrige materialer og stilarten i rummet, så trappen bliver diskret eller at gøre en dyd ud af at betragte trappen som en skulptur i rummet, der netop skiller sig ud. Du kan få et gratis besøg af en trappekonsulent, som kan rådgive dig omkring opmåling og design.

Trappetyper – indendørs trapper

Den trappetype du skal vælge er afhængig af, hvor meget plads der er til rådighed. Har du god plads kan du investere i en ligeløbstrappe, og eventuelt supplere med reposer. Er pladsen mindre kan du vælge en kvart- eller halvsvingstrappe eller en spindeltrappe. Din trappekonsulent kan hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning i forhold til plads.

Pladsbesparende trappe – Sambatrappen

Hvis du har meget sparsom plads til en trappe, kan du vælge en Sambatrappe. En sambatrappe har halve trin, hvilket kan gøre den meget kort, og den vil føles mindre stejl. Til gengæld er det vigtigt at starte med den rigtige fod når du går op eller ned ad trappen.

Trætrapper af hårdt træ holder bedst

En indendørs trætrappe bliver brugt hver dag og derfor er hårdt træ som fx bøg bedst. Trappetrin af bøg er slidstærke, bliver ikke skadet så let, og der er ingen knastgennemslag som ved blødt træ som fyrretræ.

Nogle steder, fx trappen ned til kælderen, handler udelukkende om funktion. Med en Landhustrappe får du en billig og fornuftig standardløsning til de steder, hvor designet er af mindre betydning.

Undgå knirkende trappetrin

Trappetrin skal helst ikke knirke. Hos Vinduespladsen monterer vi altid trappetrinene ved at lægge en fuge silikone mellem trin og bund. På den måde mindskes trappens knirkelyde.

Hos Vinduespladsen har vi monteret hundredvis af trapper, så vores erfaring og ekspertise er høj inden for alle stilarter såvel tidløst klassisk til designtrapper i ædelsorter, glas og børstet stål. Du kan altid få rådgivning fra vores trappeekspert og få inspiration i vores galleri til de løsninger, du måske ikke selv havde tænkt på.

Twitter Print

Mest læste artikler