Mediecenter – klar til brug

En central computer kan styre alt fra tv til musik, fotos og film. Nu fås de klar til brug.

I dag kan du købe en computer, hvor alle programmer og funktioner til dit nye mediecenter er lagt ind. Betjening foregår med fjernbetjening og tastatur – de fleste funktioner kan også betjenes med tryk direkte på en “fingertouch-skærm”.

Forbind til nettet

Mediecenteret forbindes til internettet, og det skal modtage husets tv-signaler. Der er – naturligvis – en manual, der skal læses, og en del kabler, der skal forbindes, før det hele er sat op.

Hvis I har computere flere steder i huset, vil I via internettet kunne benytte alle funktioner i mediecenteret fra alle computere, især hvis de også har mediecenter-software installeret. Det er vigtigt at tænke på hastigheden. Store mængder data til film, tv og fotos overføres hurtigst og sikrest igennem kabler; men med en kraftig trådløs router beregnet til mediefiler, kan det lade sig gøre at overføre både film, tv-programmer og musik.

Afhængigt af hvor god familien er til computere, kan I installere mediecenteret selv; eller få hjælp af en edb-ekspert. Der findes også mange hjemmesider om mediecentre, prøv at søge på “mediecenter” på internettet.


Musik
Du sætter din cd ind i mediecenterets drev og cd’en kopieres automatisk over. Herefter vil mediecenteret aflæse en særlig kode på cd’en og downloade alle relevante oplysninger – cover, liste over numre mv. På brugerfladen vil cd’en optræde i en alfabetisk liste, hvor du kan vælge den cd eller det nummer, du vil høre. Hvis du har flere numre/cd’er, du gerne vil høre efter hinanden, kan du lave en spilleliste.

Mediecenteret har udgange, så det kan forbindes til din gode forstærker og surroundanlæg; og du kan lægge musikken ind på din MP3-afspiller.

Film
Du kan lægge alle dine dvd’er ind i mediecenteret. Det er lovligt at kopiere en dvd én gang til eget brug – blot du beholder selve dvd’en. Nogle dvd’er har kopibeskyttelse, så de er vanskelige at kopiere. Når dvd’en er kopieret, kan mediecenteret finde ekstra oplysninger på internettet.

Alle de kendte funktioner fra almindelige dvd-afspillere fungerer også via mediecenteret. Der er indlagt alskens søgerfunktioner til både dvd’er og film, så du kan søge på filmnavn, cd-navn, kunstnernavne og navne på musiknumre.

Tv
Mediecenteret kan forbindes til alle former for tv-antenner/kabel-tv og satellit-tv. Som ved digital-tv kan du se programmer og beskrivelse af de enkelte programmer. Med et enkelt klik kan du vælge det, du vil have optaget – og du kan fx vælge at få optaget “hele serien”, eller altid at have de sidste fem tv-aviser liggende.

Nemt at finde fotos
Du stikker dit kort fra kameraet direkte ind i mediecenteret og overfører fotos. I brugerfladen kan du oprette albums, skrive kommentarer og navne og så videre, og det er nemt at bladre rundt for at finde et bestemt foto eller fx albummet fra ferieturen og efterfølgende vise billederne frem på skærmen.

Hvad koster det?
Et mediecenter med al nødvendig software kan købes fra 9.000 kr.

Mest læste artikler