Nyt tv-signal fra nytår – se om du skal gøre noget

Ser du tv med antenne, sker der to ændringer i tv-signalet ved årsskiftet. For det første bliver TV2 en betalingskanal. For det andet stopper signalet til første generation af digitale bokse – MPEG2 – her efter er det kun MPEG4 bokse, der virker.

TV2 er ikke længere gratis fra 1. januar
Til januar er det slut med at se TV2 gratis. Så hvis du modtager dit tv-signal via antenne, bliver du nødt til at tage affære, hvis du vil fortsætte med at se TV2.

Du skal bruge tv-udbyderen Boxer, hvis du har antenne

Boxer, er den tv-udbyder, der har “vundet” rettigheden til at udbyde TV2 via antenne, og fra januar er det derfor nødvendigt at være kunde hos Boxer for at se TV2 på de tv-apparater, som modtager tv med en antenne. Nuværende Boxer-kunder kan automatisk se TV2 fremover.

Det kræver et kort og et abonnement
Hvis du i dag ser tv over antenne, skal du købe et abonnement for at se TV2 efter årsskiftet. Det gør du enten over nettet: boxertv.dk, hos Boxers kundeservice eller en tv-forhandler.

TV2 til introduktionspris det første år
TV2 er den eneste tv-kanal, der kan abonneres på som enkeltkanal, og der er en særlig lav introduktionspris for 2012 på 199 kr. Herefter stiger prisen til 427 kr. om året.

Kortlæseren kan sidde i dit tv eller købes som ekstra udstyr
Når du har tegnet abonnementet, får du et lille chipkort kaldet et programkort. Og for at kunne bruge programkortet, skal det kunne læses af dit tv. Her er der flere tekniske muligheder – alt efter, hvilket udstyr, du har i forvejen.

Nyere tv behøver ikke en boks

I alle nyere tv er der et såkaldt ’slot’, altså et ’hul’ – hvori du kan indsætte et Boxer TV Modul. Selve programkortet indsættes i modulet, som altså passer ind i hullet i tv-apparatet. Nu vil dit tv-apparat kunne afkode signalerne.

Ældre fjernsyn skal tilsluttes en boks 
Hvis dit tv er af ældre dato og ikke har et ’slot’ til et modul, har du brug for en digital boks med indbygget kortlæser. Det hedder en Boxergodkendt MPEG4 modtagerboks.

Har du en tv-pakke via parabol, kabel eller net?
Hvis du ser TV2 som en del af en tv-pakke via parabol, kabel eller net, skal du ikke foretage dig noget – nogle af tv-udbyderne hæver dog prisen på tv-pakkerne.

Læs mere på næste side bl.a. om hvor mange tv et TV2 abonnement kan bruges på.

#br

Få hjælp hos tv-forhandleren
Det kan godt være vanskeligt at gennemskue, om det tv-apparat, der står hjemme i stuen, kan det ene eller det andet, så det nemmeste er, at du tager brugervejledningen/og eller en seddel med tv’ets mærke og type med hen til en tv-forhandler og her får vejledning om, hvilket udstyr, du har brug for.

Boxers TV2 abonnement fungerer kun på ét tv-apparat
Vær opmærksom på, at du kun kan tilslutte dit Boxer TV2 abonnement til et enkelt tv-apparat. Alle andre Boxer abonnementer kan benyttes på flere tv-apparater.

Hvis du har tv i sommerhuset
Har du tv i fx i sommerhuset, campingvognen eller båden – som modtager tv over antenne – er det muligt at flytte dit abonnement til et andet tv. Du kan enten tage din digitale boks/modul og Boxer programkortet med dig. Hvis du har udstyr på det andet tv, kan du blot tage programkortet med dig.

Din tv-skærm går ikke i sort
Hvis du ikke anskaffer dig en kortlæser og et abonnement på TV2, betyder det absolut ikke, at din tv-skærm går i sort. Hvis du har en digital MPEG4 modtagerboks eller et MPEG4 tv-apparat, kan du fortsat se DR 1, DR 2, DR HD, DR kultur, DR Update, Ramasjang, Folketinget og diverse lokale kanaler over din tv-antenne.

MPEG2 stopper – boksen virker ikke efter nytår
Fra nytår er førsteudgaven af de digitale modtagerbokse – med betegnelsen MPEG2 – forældede og kan ikke længere modtage danske tv-signaler. De har i forvejen kun kunne modtage DR 1 og TV2 – men fra nytår er det altså endeligt slut. Herefter skal du have en MPEG4 boks for at kunne se dansk tv over antenne – det gælder både de gratis kanaler og – altså – TV2.

En chip i kortet bestemmer, hvor meget du kan se
I abonnement-kortet sidder en lille chip, som gør, at Boxer så at sige har ’kontakt’ til det igennem tv-signalet. Boxer kan dermed fx udvide antallet af kanaler, hvis du ændrer dit abonnement, eller kan standse kortet, hvis du opsiger abonnementet.

Boxer har testet udstyret
Boxer anbefaler, at man køber Boxer-godkendt udstyr. Det er udstyr, som Boxer har afprøvet, så der er sikkerhed for, at det fungerer sammen med Boxers signaler.

Boxer-godkendt er din forbrugerbeskyttelse
Tv-signalerne indeholder flere og flere oplysninger – både om abonnementet, undertekster, oplysninger om programmerne osv., og køber du en boks, der ikke er Boxer godkendt, risikerer du, at nogle af oplysningerne går tabt. Boxergodkendelsen er samtidig din forbrugerbeskyttelse.

Mest læste artikler