Smarte maskiner, der letter hverdagen

Nu kan opvaskemaskinen selv bestemme, bagemaskinen kan bage croissanter – og ovnen kan indstilles til at stege "mager and på 2.700 gram". Her er en perlerække af elektroniske apparater, der gør arbejdet I hjemmet lettere.

Kogesektionen er en touch-skærm

Kogesektionen er en touch-skærm
Den nyeste kogesektion fra Electrolux har indbygget TFT-skærm. Med et tryk på skærmen kan du indstille de fire induktionskogezoner. Skærmen giver oplysninger om indstillinger, restvarme, og om der fx er varme nok i en zone til at holde gryden varm. Øko-timeren slukker lidt før den indstillede tid, så restvarmen udnyttes. Vejledende pris på dik4480 er 3.595 kr.

Opvaskemaskinen indstiller sig selv Foto: Samsung
Auto-programmet på den nyeste ASKO Vølund opvaskemaskine sikrer, at dit porcelæn bliver rent ved et minimum af tid, vand og energi. Har du travlt, kan du vælge, hvor længe maskinen må vaske fra 30 til 180 minutter, og du kan sætte maskinen til at vaske på 20 minutter, når det hele er oppe at køre. Vejledende pris er 8.999 kr.

Støvsugeren tænker selv Foto: Samsung
Den nyeste robotstøvsuger fra Samsung – Navibot – er udstyret med et kamera. Den scanner og “ser” alle forhindringer i rummet som fx sofaer, borde og reoler. Robotten sender billederne til en “hjerne”, som beregner den bedste rute for den hurtigste og mest effektive støvsugning. Når robotten trænger til strøm, kører den selv hen til sin ladestation – og genoptager arbejdet efter opladning. Den vejledende pris er 5.400 kr.

Styr strømmen trådløst Foto: Qees
QEES Power er en design-afbryder, der kan styres trådløst fra fx QEES Ring, og som ikke kræver montering i en vægdåse. Du fører ledningen fra din lampe, dit tv eller udendørslys gennem boksen, så kan du tænde og slukke med et enkelt tryk på QEES Ring. QEES Power har desuden en indbygget elmåler. Vejledende pris er 499 kr.

Transportabel fjernbetjening Foto: Qees
QEES Ring er en stilfuld og enkel fjernbetjening, der styrer QEES Power. Den er designet til at kunne sættes i et nøglebundt, så du har den ved hånden, når du forlader hjemmet – eller når du kommer hjem og vil tænde for udendørslys og lyset i entreen. Vejledende pris: 399 kr.

Er du til kaffe og kage, så læs videre på næste side.#br

Foto: PhilipsSmagen af fortovscafe
Den nye Saeco Syntia espressomaskine fra Philips brygger op til ni forskellige typer kaffe fra dobbelt espresso til skummende cappuccino. Du trykker bare på knappen – så maler maskinen kaffebønner og brygger din yndlingskaffe. Vejledende pris fra 6.000 kr.

Nu kan alle bage Foto: Philips
Bagemaskinen fra Philips har 14 bageprogammer. Tilsæt ingredienser efter anvisningerne. Maskinen kan “helt selv” bage et brød (i tre størrelser), så det fx er klart til morgenmaden – Den kan sættes 15 timer frem. Vil du bage croissanter, boller eller sprøde baguetter, skal du selv lægge dejen i maskinens forme – maskinen sørger for bagningen. Vejledende pris: 1.499 kr.

Ovnen kender opskriften Foto: Siemens
Skal du lave en juleand med æbler og svesker, så vælg blandt 68 forskellige programmer i den nyeste indbygningsovn med cookControlfunktion fra Siemens. Læg ingredienserne i et fad med låg, og tast råvarens vægt ind. Så klarer ovnen resten og siger til, når maden er færdig. CookControl findes i flere modeller. Pris fra 9.995 kr.

Kogesektionens svar på GPS! Foto: Bosch
Den avancerede kogesektion – StegeSensor – fra Bosch har 36 automatiske tilberedningsprogrammer, der omfatter alt fra arme riddere til wienerschnitzler. Under hele stegeforløbet måles temperaturen og tilpasses løbende, mens et LCD-display viser alle programvalg i klar tekst. Vejledende pris fra 12.995 kr.

Se også: Fuldmåne – årets månekalender og månefaser

Mest læste artikler