Værktøj og byggematerialer

De bedste tips og tricks om værktøj og byggematerialer

På idenyt.dk finder du de bedste tips, tricks og idéer til værktøj og byggematerialer. Måske står du og leder efter gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis kan finde det rigtige bor – der er nemlig forskel på et murbor og et metalbord. Eller også står du måske og skal bruge lidt information og hjælp til, hvad der er godt at have af materialer i værktøjskassen. En god værktøjskasse er nemlig guld værd, og det er derfor vigtigt, at man er i stand til at afgøre nøjagtigt, hvad der skal i den.

Læs mere

Sådan vælger du det rigtige bor

Som udgangspunkt kan du vælge mellem tre forskellige typer bor, når du skal i gang med at bore. Du kan bruge et murbor, et metalbor eller et træbor. Murboret passer til opgaver, der skal udføres på eksempelvis mursten, beton, puds, sten og fliser. Metalboret er godt at bruge i jern, messing og aluminium. Og træboret kan bruges i træ, spånplader og krydsfiner.

Hvilken skruemaskine skal du vælge?

Står du og skal købe ny skruemaskine eller ny boremaskine? Vi guider dig, så du ved hjælp af test og gode råd kan afgøre lige præcis, hvilken slags skruemaskine, du har brug for.

For at finde den gode skruemaskine skal du først og fremmest lede efter skruemaskinens kapacitet. Alle skruemaskiner i vores test havde en spænding på 18 V, men i samme omgang skal du sørge for også at se på, hvor maskinen ligger i forhold til kapacitet. Det kan nemlig betyde meget i forhold til, hvordan maskinen er at arbejde med.

Rawlplugs – sådan vælger du de rigtige

Alt efter om du arbejder med gips, træ, beton eller mursten, så er det vigtigt, at du er i stand til at udvælge de helt rigtige rawlplugs, når du skal i gang med din ophængning. Men det er faktisk kun nogle meget få ting, du skal finde ud af for at ophængningen bliver god, og du er sikker på, at rawlplugs og skruer passer sammen. Du finder også en smart lynguide til rawlplugs.

Fire save du bør have i din værktøjskasse
forskellige save

Fire save du bør have i din værktøjskasse

Forskellige save er gode til forskellige opgaver. Læs, hvad du kan bruge de forskellige save til, og få gode tips til, hvordan du saver korrekt.

Find skruen – den ultimative guide til skruer
skruer og skruetyper

Find skruen – den ultimative guide til skruer

Få styr på alt om skruer med et enkelt klik på vores store guide til alt om skruetyper, kærv, skruehoveder og meget mere. Tag den med på mobilen næste gang, du skal handle skruer.

Rawlplugs – sådan vælger du den rigtige
forskellige rawlplugs

Rawlplugs – sådan vælger du den rigtige

De fleste kender nok til den tvivl der opstår, når man kigger ned i værktøjskassen efter den rigtige rawlplug. Fortvivl ikke, for der findes specielle rawlplugs til alle væg-materialer og belastninger.

Hvad er en kompressor?

Hvad er en kompressor?

En kompressor er sjældent direkte uundværlig i en privat husstand, men laver du af og til gør det selv-projekter, så kan den være en overvejelse værd.