5 stykker værktøj alle husejere bør eje

Hvilke stykker værktøjer og maskiner bør alle husejeres have? Vi hjælper dig med at vælge!

5 uundværlige stykker værktøjer og maskiner

Der er den type værktøj og maskiner, som er “nice to have”, og så er der “need to have”-værktøjer, som alle husejere bør eje. Vi har samlet 5 uundværlige stykker værktøjer og maskiner, der hjælper dig med at få arbejdet gjort!

Udnyt håndværkerfradraget for 2018.

1. Bore-/skruemaskine 

En bore/skruemaskine med batteri er et stykke værktøj, der er svær at undvære, når du bor i egen bolig. Og det er ofte det værktøj, der hyppigst er i sving. Men rækker dine gør det selv-projekter ikke længere end til at hænge en hylde op i ny og næ, så behøver du ikke ofre alverden på maskinen. Du kan evt. supplere med en billig slagboremaskine med ledning, for så kan du bore huller i de fleste vægge.

Er du ivrig gør det selv’er, så er det dumt at spare for meget her, for de lidt dyrere modeller klarer selv tunge opgaver, og så holder de meget længere. Og husk så, at du skal have to batterier, så du altid har et, der er opladt.

2. Fukssvans

Fukssvansen er allround-saven, som bare altid er klar til brug. Du kan finde mange save til en flad 50’er, men også udgaver til over 400 kr. Skal du bare afkorte affaldstræ, så det er nemt at fragte til genbrugspladsen, så kan du snildt klare dig med en billig udgave, og så behøver du heller ikke være bange for at ramme et søm med den.

Men vil du have fine lige snit, der ikke flosser, og skal saven bruges flittigt, så kig på de lidt dyrere save. De saver præcist, holder bedre og er en fornøjelse at save med.

Se hvornår du senest skal søge om byggetilladelse.

3. Stiksav 

De billige stiksave er meget enkle, og kan sagtens klare nemme opgaver i træ, men kan være svære at bruge til præcisionsarbejde. Det kan også kræve værktøj, når du skal skifte klinge.

De dyrere udgaver har kræfter til at save i andre materialer end træ – endda metal med de rette kljinger. De er præcise og har ofte ekstra features som lasersigte, nem udskiftning af klinger og så vibrerer de ikke så meget, hvilket er en kæmpe fordel, ved hyppig brug.

4. Hækkeklipper 

Har du 10 m ligusterhæk, der skal studses en gang om året, så behøver du ikke ofre formuer på en hækkeklipper.

Er hele din grund derimod omgivet af hæk, og er noget af den af kraftigere typer end liguster, så kan det være en god idé at kigge på de lidt dyrere modeller. Kig også efter sværdlængden – et langt sværd betyder hurtigere arbejde. De dyrere modeller kan have forskellige ekstra features, der letter arbejdet.

5. Excentersliber

Billige slibemaskiner sliber ikke dårligere end de dyre, når det gælder simple og grove opgaver. 

Så har du kun få og simple slibeopgaver, så kan du sagtens klare dig med en excentersliber i den billige ende. De lidt dyrere maskiner har ekstra features som fx variabel hastighed, som er en kæmpe fordel til lidt mere avancerede opgaver, og så holder de længere.

Sådan vælger du den helt rigtige rawlplug.

Mest læste artikler