Vinduer og døre

De bedste tips og tricks til hjemmets vinduer og døre

Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til nye vinduer og døre. Du kan blandt andet vælge vinduer i træ/alu, som er flotte, stilrene og vedligeholdelsesfrie. Du kan også vælge eksklusive mahognivinduer, der dog trives bedst med, at du sørger for at give dem noget olie hvert år. Plastvinduer er et andet slags vindue, der også er et godt kvalitetsvindue – dog skal du sørge for at holde øje med prisen. Desto billigere vinduet er, desto dårligere er kvaliteten som regel. Trævinduer er også et godt valg, da de er billige. De kræver dog mere vedligeholdelse end de fleste andre slags vinduer, så det skal man tænke over, inden man vælger.

Læs mere

Vinduer, der er mærket med kvalitetsmærket DVV, betyder, at du kan være sikker på at kvaliteten er i orden, og at de egner sig godt til det danske klima. Sørg desuden også for altid at tjekke, hvor mange års garanti et vindue har, samt hvad garantien på et vindue indebærer.

Hvorfor er der dug på ruderne?

Særligt i årets koldere perioder har du sikkert lagt mærke til, at der kommer dug på ruderne. Men hvad betyder det egentlig, og har det nogen negativ betydning for ruden?

Der kan hurtigt opstå kondens på ydersiden af et vindue, hvis glassets overfladetemperatur er lavere end udetemperaturen og dugpunktet. Det sker særligt i ældre huse, der ikke har helt så let ved at holde på varmen. Problemet kan være irriterende, fordi det kan betyde, at man faktisk ikke kan se noget ud af vinduerne i efterårsmånederne. Men hvis duggen sidder på ydersiden af vinduet, så er det ikke et problem. Værre er det dog vis duggen sidder på indersiden af ruden. Så kan der nemlig opstå mug og råd i de dele, der er lavet af træ – og det er ikke godt.

Genbrug gamle vinduer

Gamle vinduer behøver bestemt ikke at komme på genbrugspladsen lige med det samme. Der er nemlig flere gode ting, du kan bruge de gamle vinduer til. Du finder er gode tips til, hvordan du kan bruge de gamle vinduer på en flot og kreativ måde, der giver nyt liv til hjemmet. Du kan eksempelvis lave en ramme, et nyt sofaborde eller et fint pynteskab. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan genbruge vinduer til.

De rigtige døre til huset

Der er flere ting, du skal overveje, når du vælger døre til huset.

Hoveddøren er en vigtig del af husets facade. Den må gerne være karakteristisk, men den må ikke tage magten fra resten af huset ved at være for pompøs eller skille sig markant ud.

Sikre døre

Samtidig kan låsen i hoveddøren godt blive slidt eller utidssvarende, og det gør det nemmere for indbrudstyvene at komme ind. Heldigvis er der mange gode løsninger, der kan sikre din bolig, så du slipper for ubudne gæster og trygt kan låse din dør. Dem kan du finde her på siden.

Der fines også mange andre former for døre. Til en udestue kan det for eksempel være en god idé med foldedøre eller skydedøre. Indendøre kan det være rart med nogle lette døre.

Duggede ruder – godt eller skidt?

Duggede ruder – godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger, og hvornår det er skadeligt.

Luk lyset ind med ovenlysvinduer
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Luk lyset ind med ovenlysvinduer

Hvis du drømmer om ovenlysvinduer, men ikke ved, hvor du skal starte, så er der hjælp at hente. VELUX tilbyder gratis og uforpligtende rådgivning, der kan hjælpe drømmen på vej med et skræddersyet designforslag, der viser hvilken forskel et ovenlysvindue kan gøre i lige præcis din bolig.

Vinduespudsning uden striber – sådan gør du
Vinduespudsning uden striber

Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

De fleste, der ser en professionel vinduespudser arbejde, tænker: “Hvor ser det let ud”. Det bliver det også for dig, når du har læst denne artikel. Her får du nemlig et par tricks, så striber på dine vinduer hører fortiden til.

Sådan undgår du træk fra vinduerne
vindue

Sådan undgår du træk fra vinduerne

Synes du, det trækker ved dine vinduer? Og er problemet ekstra stort, når det er koldt eller blæsende udenfor? Så kan det være, at du skal give vinduerne et lille 'quick fix'.

Ingvar sparede 25 % på varmeregningen det første år
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Ingvar sparede 25 % på varmeregningen det første år

En udgift til nye vinduer kan hurtigt blive tjent ind igen og vise sig at være en god investering. Det erfarede Ingvar fra Sønderjylland, da han sidste år skiftede vinduer og døre.

Flere og flere danskere får installeret disse døre
Store vinduespartier og foldedøre i funkishus med flot, grøn udsigt.

Flere og flere danskere får installeret disse døre

Det er ingen hemmelighed, at danskerne har kastet sig over alverdens bygge- og gør-det-selv-projekter det sidste års tid - store som små. Et af de større og mere omfattende projekter er udskiftning af vinduer og døre. Se hvilke døre, der hitter lige for tiden.

Her har du tre gode råd: Sådan får du HELT rene vinduer

Her har du tre gode råd: Sådan får du HELT rene vinduer

Det er ikke så nemt at pudse vinduer, så de bliver pæne at se på. Men med lidt øvelse og nogle gode tips i baghånden er det alligevel ikke så svært. Her får du tre gode råd af en vinduespudser.

Sådan optimerer du lyset i dit hjem
Sådan optimerer du lyset i hjemmet

Sådan optimerer du lyset i dit hjem

De kolde vintermåneder er over os, og det betyder hygge indendørs. Det medfører desværre også, at vi eksponeres for betydeligt mindre dagslys hver dag, og det kan have konsekvenser for både trivsel og velvære. Men med nogle enkelte justeringer kan du faktisk optimere lyset i dit hjem. Læs hvordan her.

Udskiftning af vinduer – sådan får du tilskud
Udskiftning af vinduer - sådan får du tilskud

Udskiftning af vinduer – sådan får du tilskud

Hvor meget kan du få i tilskud til udskiftning af vinduer? Her er alt, du skal vide om tilskuddets størrelse, hvordan du søger og håndværkerfradrag.