Flere og flere danskere får installeret disse døre

Det er ingen hemmelighed, at danskerne har kastet sig over alverdens bygge- og gør-det-selv-projekter det sidste års tid - store som små. Et af de større og mere omfattende projekter er udskiftning af vinduer og døre. Se hvilke døre, der hitter lige for tiden.

Store vinduespartier og foldedøre i funkishus med flot, grøn udsigt.

De danske vinduesproducenter har under coronaen oplevet en massiv efterspørgsel og usædvanlig travlhed. Hos vinduesproducenten Outline Vinduer har de oplevet en historisk høj interesse for særligt én bestemt type døre. Nemlig folde- og hæveskydedøre med store glaspartier.

I perioden fra 2019 til 2021 er salget af de brede dørpartier eksploderet med 143 procent, viser helt nye tal. Flere boligejere vælger altså at lade inde- og udeliv smelte sammen ved at installere store, panoramiske døre i boligen. Nye vinduer og døre er en god måde for boligejere at energioptimere deres huse. Det bidrager ligeledes postivt til en lavere varmeregning.

Læs også: Udskiftning af vinduer – sådan får du tilskud

Størst interesse fra kvindelige kunder

Salgschef Claus Petersen Koch fra Outline Vinduer fortæller, at det særligt er kvinderne, der interesserer sig for de mere energivenlige løsninger. Mange af dem finder inspiration over de sociale medier. Hos XL-BYG bekræfter de en stigende interesse fra kvindelige kunder i deres forretninger landet over. 

– Byggemarkeder har traditionelt været mændenes domæne. Men de mange hjemsendelser og et voksende antal inspirationssider og videoguides på nettet har åbnet en tidligere mandsdomineret verden for kvinderne. De involverer sig mere i de større byggeprojekter end førhen og bruger længere tid end mændene på at søge viden om, hvordan man laver et så energi- og miljøvenligt hjem som muligt, siger Helene Birk, der er marketingchef ved XL-BYG.

Mest læste artikler