denne artikel er sponsoreret

Gode vinduer er vigtige for helbredet

Vi tænker ikke meget over det i hverdagen, men stærke og modstandsdygtige vinduer har helt vital betydning for vores indeklima.

Går familien og skranter i den kolde og fugtige tid? Så er der grund til at få tjekket husets vinduer og døre efter i sømmene.

Forkølelse, hovedpine, luftvejsinfektioner og irriterede øjne udgør nemlig stadig større problemer for danskerne.

På trods af mange teknologiske landvindinger gennem tiden er vores indeklima dårligere end nogensinde, og det vækker til eftertanke, da størstedelen af os opholder os indendørs 90% af tiden, når vi rammer efterår og vinter.

I og med, at vores boliger er blevet mere og mere tætte, har vi opnået fordele som mindre træk og nem opvarmning, men vi har i tilgift fået en mere stillestående luft, og det kan medføre, at vi bliver syge, hvis vi ikke sørger for god og grundig gennemtræk flere gange om dagen.

 

Træk, temperering og rengøring

Fra Astma- og Allergiforbundets side anbefales det, atboligen luftes godt igennem i fem til ti minutter tre gange dagligt, så både fugt, svampesporer og mængden af husstøvmider begrænses.

Grundig rengøring har også stor betydning, da den vil reducere mængden af støv og bakterier betydeligt.

Det er også vigtigt, at du sørger for at holde fugten i hjemmet nede, og her er kondens på indersiden af ruderne en god sladrehank, da den blandt andet vidner om for dårlig luftcirkulation ved vinduerne.

Luftfugtigheden bør altid holdes under 45%, og du bør i den forbindelse sørge for, at boligens rum om vinteren har en gennemsnitstemperatur på 20 grader.

Det hjælper desuden gevaldigt, at du bruger emhætten flittigt, og at du undlader at tørre tøj inden døre.

 

Skal du skifte?

Uanset, hvor effektivt du optimerer dit indendørsmiljø, og hvor godt du vedligeholder rammerne omkring dig, opstår der et tidspunkt, hvor gammelt bør skiftes ud med nyt.

Få en nærmere præsentation af træ- og alu-løsninger fra JNA her.

Som udgangspunkt regner man med, at et vindue kan holde minimum 30 år med den rigtige vedligeholdelse, men det nordiske klima udsætter vinduet for større prøvelser gennem hele året, end det er tilfældet så mange andre steder, med frost kontra tø, regn og rusk samt blæst med havgus .

Så hvis du bogstavelig talt har gjort dit hjemmearbejde ordentligt med hensyn at sikre et godt indeklima og alligevel oplever træk, kondens eller helbredsmæssige tegn på, at din vinduesløsning har overskredet sidste holdbarhedsdato, betaler det sig at tænke i nye baner.

Læs mere om de mange fordele ved at vælge vinduesløsninger fra JNA her og du kan finde den nærmeste udstilling her.


Gevinst for både miljø og mennesker

En investering i nye vinduer giver dig ikke bare et godt fundament for et sundt og rart indeklima.

Den er også lig med en stor energibesparelse og i mange tilfælde et større herlighedsindtryk af hele huset, da det kommer til at fremstå langt flottere end før.

Når du beslutter dig for at skifte husets vinduer eller døre, er det en god ide at vælge en leverandør, du kan sparre med fra planlægning til færdigt produkt.

Hos JNA finder du et særdeles bredt udvalg af vinduer og døre i høj kvalitet.

Du kan skræddersy dine løsninger, præcis som du ønsker det, og hele vejen igennem processen står dygtige fagfolk klar til at hjælpe dig med at få det bedst tænkelige slutresultat. 

Se anmeldelser af JNA’s produkter og serviceydelser på Trustpilot her.

Eller få en præsentation af den særlige indbrudssikring i JNA’s produkter her.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler