Få en glasvæg i huset med store vinduer

Vinduer kan efterhånden ikke blive store nok. Vi nyder, hvis lyset “flyder ind" hele året. Med energiglas kan du vælge så store og så mange vinduer, at du i praksis får vægge af glas. Indeklimaet kan stadig være godt, hvis du husker solafskærmning til de store glaspartier.

En glasvæg fra gulv til loft og væg til væg

Nybyggede huse får større og flere vinduer. Det sker, at hele vægge erstattes af vinduespartier fra gulv til tag. I dag fås skræddersyede vinduespartier eller partier med skydedøre, så du kan skifte hele vægge ud med en glasløsning, og kombinationen af vinduer, der kan åbnes eller skydes væk, og uoplukkelige vinduer giver et væld af muligheder.

Før du køber et stort glasparti, så overvej:

  • Store glaspartier betyder også et stort varmeindtag, så hensigtsmæssig placering af en glasvæg er vigtig. Her skal du også huske, at en væg af glas giver naboerne indkig. Er du klar til det?
  • Når beslutningen om en glasvæg er taget, skal du overveje selve konstruktionen. Et vinduesparti er ikke bærende. Uanset om der er tale om nybyggeri eller renovering, skal fagfolk tilkaldes for at finde den rigtige løsning.
  • Har du planer om en renovering, skal forholdene i de vægge, der skal skiftes ud med glas, undersøges nøje.

Store vinduer gør solafskærmning
svær at undvære

Lysindfald er vigtig for vores trivsel inden døre, men lyset skal kunne kontrolleres, så det ikke bliver til gene. En glasløsning skal helst slippe lys ind, men lade varmen ude, så du ikke ender op med et “drivhus”. I den forbindelse er udvendig solafskærmning det bedste.

Risiko for kondens ved glasvægge

Solafskærmning giver lidt større risiko for, at der dannes kondens, hvis du vælger glasløsninger med indbygget solafskærmning. Duggen opstår for eksempel om morgenen eller ved bestemte vejrforhold. Der forskes stadig på området, så hør dig for.

Pris og kvalitet på glasvæggene svinger

Undersøg udbuddet nøje, for pris og kvalitet svinger. Større glaspartier fås fra 10.000 kr., mens skyde/folde-døre og -vinduer kan koste op til tre gange mere end en standarddør eller et standardvindue. Skydedøre og -vinduer giver en fantastisk fleksibilitet, når det gælder indretning af rummet og ved at kombinere faste standardvinduer med skydevinduer eller døre, kan du gøre det til en fornuftig pris.

Læs også: Vælg den rigtige solafskærmning til dit hus

Mest læste artikler