10 ideer til dine julegaveindkøb

Leder du efter nye, funktionelle, sjove og stemningsfulde gaver, så er her en guide. Julen er dyr, så vi har naturligvis også fine bud på gaver under 400 kr.

Toaster-snacks til hele familien

Her er julegaven, som alle medlemmer af familien garanteret vil sætte pris på. Tefal har til deres toaster lavet et helt bibliotek af ekstraudstyr, så du kan lave vafler på flere måder, toast i forskellige variationer, lune panini, små donuts, sprøde vaffelrør og meget meget mere. Det er nemt at “klikke” de forskellige pladerpå maskinen, og den arbejder kun, hvis tilbehøret er korrekt monteret. Samtidig sørger belægningen for nem rengøring og pladerne kan gå i opvaskemaskinen.

Selve toasteren koster ca. 600 kr. med to medfølgende bokse. I hver boks ligger et opskrifthæfte med spændende bud på, hvad pladen kan bruges til, og mange af opskrifterne er så nemme, at selv de mindste kokke i familien kan være med. De forskellige bokse tilkøbes til priser fra ca. 180 kr. Der er i alt 12 forskellige bokse.

Bordskåner med indbygget trylleri

Bordskåneren er uundværlig derhjemme. Denne fra By Wirth kan foldes ud, så den får dobbelt størrelse med et snuptag. Bordskåneren hedder Table Frame og koster ca. 350 kr.

Mal dig til ro

Kunstner og illustrator Nina Leth har begået Fantasifuld flora – en malebog til voksne. Malebogen kan vække din kreative lyst og samtidig være mindfulness og wellness for sindet. Bogen er kommet på Gyldendal og koster ca. 150 kr.

Hip Amager-hylde

Amager-hylden har været forsvundet i en periode, men by Wirth har genopfundet designet i en charmerende læderversion ‘Shelf’, som du oven i købet kan gøre ekstra eye catchy ved at samle den omvendt, så den brede hylde kommer øverst og den smalleste nederst. Hylderne er lavet af egetræ og monteret med en rem af kernelæder. Med hylden følger krog til ophæng. Den er ca. 55 cm høj og koster ca. 1.300 kr. hos By Wirth.

Stol i hueform

Den sjove sækkestol eller puf, der ligner en strik-hue, gør sig godt på drenge- eller pigeværelset. Woouf har lavet den i blød bomuldsstrik og findes i flere varianter. Den måler 60 x 45 cm og koster ca. 1.600 kr.

Klukkende snapse-jul

Har man sagt Holmegaard, har man næsten også sagt “klukflaske”. Glasflasken til snapsen med det pudsige navn og de karakteristiske søjler, også benævnt som “klem”, har været en del af Holmegaards DNA siden 1825. Klukflasken anno 2015 har fået tre søjler frem for de klassiske fire og er desuden udført i en speciel jubilæumsfarve, røgbrun, der sælges som limited edition til ca. 800 kr i præcis 1825 styk.

Smuk i sort

Køkkenrulleholderen ‘Hands On’ er udført i massivt egetræ med tilhørende strop i kernelæder, der holder papiret på plads. Hands On fås både i natur og sort egetræ. Det sorte træ har en helt særlig historie; det bliver lagt i et bad af eddike sammen med en stålsvamp, og den kombination udløser, sammen med syren i træet, en kemisk reaktion, så træet bliver først blåt (når det tages op), og siden sort (efter oliering). Denne proces kan kun laves med skandinavisk eg, og resultatet er et naturligt produkt med smukke, synlige årer, der ældes med ynde. Hands on By Wirth koster ca. 299 kr.

Tæppe med kant

Du behøver ikke tænke firkantet, når gulvet skal dekoreres med et tæppe. Her er et seks-kantet, der bløder indretningen op og fungerer godt til rum med mange lige linjer. Dagny hedder tæppet hos Idemøbler. Det fås i to størrelser til priser fra 2.300 kr.

Skovstemning inde

Den fine “tin”-dåse har et skovtableau i valnød med masser af stemning, når fyrfadslyset tændes. Set hos kasa-dk.dk til ca. 135 kr.

Elkedel i flotte farver

Den nye, slanke elkedel fra Bosch koger dit vand på ingen tid, og harmonerer med hjemmets stil. Elkedlen fås fire flotte farver, der sikrer, at den nemt matcher indretningen og stilen i dit køkken. Pris ca. 600 kr.

Mest læste artikler